joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Visul lui Rotaru se poate împlini: Tamaș e liber pentru CSU!

Adversarii oltenilor de vineri apreciază că Mateiu și colegii săi au șanse mari la titlu

CSU Craiova a șchiopătat rău pe axul central al apărării. Aproape că nu a fost meci în care unul dintre fundașii Acka, Tiago, Kelic, Bălașa, iar cel mai recent Cosic să nu o comită. Așa că, încă din iarnă, principala preocupare a conducerii clubului a fost achiziționarea unui fundaș experimentat care să rezolve problema. Tatonări au fost la Săpunaru, Constantin și Tamaș.
De altfel, fostul internațional Gabi Tamaș recunoștea în ianuarie că a fost acostat de patronul oltenilor: „Au fost nişte discuţii, dar am vorbit cu domnul patron şi mi-am dat cuvântul înainte că voi rămâne până la sfârşitul sezonului, îi mulţumesc domnului Rotaru că a apreciat ceea ce am făcut în teren şi s-a interesat de mine, dar ăsta este fotbalul. Avem o şansă acum să terminăm în primele 3 şi vă daţi seama că nimeni nu este prost să dea un jucător care a ajutat echipa”.
Apărătorul a mărturisit după meciul cu Gaz Metan Mediaș, încheiat la egalitate, că înțelegerea sa contractuală cu giurgiuvenii a expirat: „Eu n-am contract acum, gândește-te. Mie azi mi s-a terminat contractul, n-am semnat prelungirea. De mâine pot să nu mai vin, pot să stau acasă. Au fost discuții cu conducerea, dar nu s-au concretizat. Actele nu s-au semnat. Dacă semnez, oricum o s-o fac pentru doar două luni, nu pentru un an”. Astfel, dacă pista ar fi rămas de actualitate pentru CSU, e momentul oportun să obțină semnătura jucătorului.
Vineri, Astra va veni în Bănie. Dacă nu va exista vreun caz de Covid 19 la cele două echipe meciul se va și juca. În prefața întâlnirii, Dani Coman a spus la Digi Sport că oltenii au șanse reale să ridice trofeul suprem în România: „Am rămas plăcut surprins de evoluția FCSB-ului, de presiunea pe care au pus-o pe adversar, de pregătirea fizică a jucătorilor. Cred că la toate capitolele au dominat CFR-ul, dar șansa și experiența și-au spus cuvântul. Nu cred că titlul e jucat la cum a arătat CFR Cluj aseară. Nu trebuie să îi scoatem din calcule pe cei de la Craiova. Au o echipă bună, un antrenor bun, o organizare foarte bună și nu sunt de neglijat nici ei. Haideți să îi mai lăsăm o etapă, două, și apoi să vorbim. Șanse sunt, nu e nimic terminat. E de ajuns să piardă CFR următorul meci și imediat intră zâzania între ei, pentru că așa e în fotbalul românesc”.

Politica