joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Parlamentarii nu sunt obligați să stea în izolare dacă se întorc din călătorii în țările din zona galbenă

Parlamentarii români nu vor fi obligați să stea în carantină sau izolare dacă se întorc în România dintr-o țară aflată în zona galbenă de risc de infectare cu noul coronavirus, se arată într-o anexă a HG care reglementează prelungirea stării de alertă în România.

Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă precizează că cetățenii care vin în România din țări din zona galbenă de risc de infecție cu noul coronavirus trebuie să stea în carantină pe o perioadă de 14 zile la adresa de domiciliu. În anexa la HG emisă de guvern, însă, se arată că de la această regulă sunt exceptați, printre alte categorii și parlamentarii, scrie Digi24.

Guvernul a aprobat în şedinţa de marţi prelungirea stării de alertă cu 30 de zile. Hotărârea a fost adoptată „în unanimitate” în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, a anunțat premierul Ludovic Orban. Conform documentului, se menține obligatorie purtarea măștilor în spațiile publice închise, spații comerciale, la locul de muncă sau în mijloacele de transport în comun. De asemenea, persoanele care vin din străinătate din țări care nu mai prezintă un risc mare al răspândirii infecției cu coronavirus nu mai stau în carantină sau izolare. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica