sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Evaluarea Națională 2020. În premieră, anul acesta elevii vor primi un cod unic pentru a afla rezultatele

Absolvenţii clasei a VIII-a au susţinut miercuri proba scrisă la Matematică din cadrul Evaluării Naţionale 2020. Ca măsură luată în premieră în acest an, elevii nu vor mai veni la școală pentru a-și vedea rezultatele obținute la examene. Ei vor primi un cod unic pentru a le putea afla.

Potrivit Ministerului Educației, miercuri, la finalul examenului de matematică, elevii vor primi un cod unic pe care îl vor putea accesa intrând pe site-ul Ministerului Educației, în 27 iunie, pentru a vedea cum s-au descurcat la cele două probe – de limba română și de matematică.

”Astăzi, 17 iunie, comisiile din unitățile de învățământ/centrele de examen vor tipări din aplicația informatică EvNat un raport ce va conține: școala de proveniență a candidatului, județul, numele și prenumele candidatului, CNP și codul unic aferent candidatului: Ex: JJ0000000 (JJ-indicativul județului). Raportul va fi distribuit fiecărui candidat, în cursul acestei zile, în momentul predării lucrării scrise. Pe baza codului unic din raport, fiecare candidat își va putea vedea rezultatele obținute la examene.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Listele afișate în centrele de examen și pe site-ul evaluare.edu.ro vor conține următoarele informații: codul unic al candidatului, școala de proveniență, rezultatele probelor examenului și media.

Comisiile din unitățile de învățământ/centrele de examen vor informa candidații, în cursul acestei zile, că rezultatele vor fi afișate cu anonimizarea numelui și a prenumelui.
Decizia a fost luată, inclusiv, în baza consultărilor cu partenerii sociali – federațiile sindicale reprezentative din învățământ, reprezentanții părinților, Consiliul Național al Elevilor, Consiliul Național al Rectorilor – toți fiind de acord cu anonimizarea datelor cu caracter personal, respectiv a numelui și a prenumelui elevului”, se arată în comunicatul Ministerului Educației și Cercetării.

Pe 22 iunie se vor afişa rezultatele, până la ora 14,00. În aceeaşi zi, între orele 16,00 şi 19,00, şi pe 23 iunie, între orele 8,00 – 12,00, se vor putea depune contestaţiile.

În data de 27 iunie este programată afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor.

Politica