sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Wi-Fi gratuit în spațiile publice și zone noi modernizate, pentru severineni

Cetățenii municipiul Drobeta Turnu Severin beneficiază de Wi-Fi gratuit în anumite locuri din oraș. Totodată, severinenii vor avea o nouă zonă din oraș modernizată.

Severinenii au acces gratuit la Wi-Fi în Parcul Traian, rondul de pe Promenada Crișan și Pădurea Crihala. Proiectul a fost posibil după ce municipiul a primit finanțare europeană. Comisia Europeană a agreat proiectul depus de Primăria municipiului și a inclus Severinul în lista primelor orașe din România cu acces gratuit la internet în spațiile publice.

Benefiiciile cetățenilor din Severin nu se opresc aici. Luni a început modernizarea unei noi zone din oraș, care face parte din Strategia de urbanizare a municipiului Drobeta Turnu Severin, dezvoltată în ultimii ani. Strategia urmărește creșterea calității vieții locuitorilor din fiecare cartier.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Investiția a fost verificată, luni, de primarul Marius Screciu și președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

„Am început lucrările de modernizare a zonei cuprinse între străzile C.D. Ionescu – Danubius – Kogălniceanu – Cicero, la blocurile XF9, XF9A, XF10, XF11, XF12, XF13, XF14, XF15, XF16, XF18, investiție pe care am verificat-o astăzi împreună cu președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Refacem aici întreaga suprafața carosabilă, reabilităm Aleea Mărgăritarului, realizăm două parcări cu 256 locuri, trotuare, rețea de evacuare a apelor pluviale și amenajăm spații verzi cu sistem de irigații”, a declarat primarul Severinului.

Valoarea lucrărilor se ridică la 2.894.994 lei, finanțarea fiind asigurată din bugetul local.

Politica