joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Directorii penitenciarului de unde a fost eliberat condiționat bărbatul care a incendiat-o pe fata de 17 ani, demiși

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, i-a demis pe directorul și directorul adjunct ai Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin, unde a fost încarcerat bărbatul condamnat pe viață, după ce a comis cinci crime, și care a fost eliberat condiționat. De asemenea, el a cerut Consiliului Superior al Magistraturii să sesizeze Inspecția Judiciară pentru verificări legate de decizia instanței de eliberare condiționată a bărbatului care a incendiat-o pe fata de 17 ani.

Ministerul Justiției mai anunță că Predoiu a cerut sesizarea Inspecției Judiciare pentru a face un control privind modul de respectare a acelorași dispoziții legale, la nivel național, având în vedere că „această problemă a devenit recurentă și s-a manifestat din plin și în cazul legii privind recursul compensatoriu, cu consecințe grave asupra siguranței cetățeanului.

Reamintim că, o tânără de 17 ani din Drobeta Turnu Severin a fost incendiată și este în stare critică, având arsuri pe 80-90% din suprafața corpului. Cel care i-a dat foc fetei, pe care a stropit-o cu benzină, este un bărbat cu cinci crime la activ, eliberat condiționat. Victima depusese plângere chiar săptămâna trecută împotriva bărbatului, pentru viol și agresiune.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ion Turnagiu (46 de ani) a fost eliberat condiţionat din închisoare în mai anul trecut, după ce Tribunalul Mehedinţi a considerat că acesta îndeplineşte condiţiile de liberare, chiar dacă fusese condamnat la închisoare pe viaţă pentru cinci crime, pe care le-a săvârşit în 1993, la vârsta de 18 ani, scrie Adevărul.
Turnagiu a ieşit din închisoare în 10 mai 2019, după ce un complet de judecată al Tribunalului Mehedinţi a constatat că a îndeplinit fracţia obligatorie pentru a fi liberat condiţionat şi ar fi oferit suficiente motive de îndreptare şi reintegrare socială în perioada cât a stat după gratii.

Politica