joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Hotelurile și restaurantele, scutite de impozit pentru 90 de zile

Ministerul Finanțelor publice a inițiat un proiect de Ordonanță de Urgență care va fi discutat în ședința de guvern și care prevede scutirea de la plata impozitului a firmelor din industria HoReCa pentru o perioada de 90 de zile.

Conform OUG se prelungește până la 25 octombrie amânarea dobânzilor și penalităților pentru întârzierea la plata obligațiilor fiscale, potrivit Digi24.

“Contribuabilii obligaţi la plata impozitului specific unor activităţi, potrivit legii nr. 170/2016 privind impozitul specific unor activităţi, pentru anul 2020, nu datorează impozit specific pentru o perioadă de 90 zile. Pentru aplicarea alin. (1), contribuabilii recalculează, în mod corespunzător, impozitul specific stabilit potrivit Legii nr.170/2016, aferent anului 2020, prin împărţirea impozitului specific anual la 365 de zile calendaristice şi înmulţirea valorii rezultate cu diferenţa dintre numărul de 365 de zile calendaristice şi numărul de 90 zile”, arată ordonanţa.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aceasta prevede că sunt scutite de taxa pe valoarea adăugată cu drept de deducere livrările de măşti de protecţie individuale şi ventilatoare medicale pentru terapie intensivă, necesare pentru constituirea rescEU – rezerva de capacităţi a Uniunii Europene, efectuate către instituţiile publice responsabile cu constituirea acestei rezerve, până la data de 1 octombrie 2020.

“Furnizorul justifică scutirea de TVA cu declaraţia pe propria răspundere cu privire la destinaţia bunurilor, pusă la dispoziţia sa de instituţia beneficiară, cel târziu la momentul livrării.”

De asemenea, pentru perioada stării de alertă, cât timp au avut activitatea suspendată, vor fi scutiți de taxă și operatorii de jocuri de noroc. 

Politica