miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bădălău, susținut de Ciolacu pentru un post la Curtea de Conturi

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat luni, după ședința Comitetului Executiv Național, că îl va susține pe Niculae Bădălău pentru un post de vicepreședinte la Curtea de Conturi și pe Iulian Iancu pentru șefia ANRE.

„Propunerea noastră merge la comisii, comisia analizează, dar nu am nicio problemă în al susține și pe domnul Bădălău și pe domnul Iancu”, a declarat Marcel Ciolacu, citat de Digi24.

Deși numirile sunt făcute de Parlament, Marcel Ciolacu susține că nu sunt „numiri politice”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Din punctul meu de vedere îl voi susține pe domnul Bădălău. Ca și parlamentar. Este dreptului domnului Bădălău să candideze pentru această funcție. Funcțiile de la Curtea de Conturi sau de la ANRE nu sunt funcții politice”, a mai declarat Ciolacu.

Surse politice din PSD spun că susținerea lui Marcel Ciolacu are legătură cu Congresul PSD unde dorește să candideze pentru funcția de președinte. Prin susținerea unor lideri din partid sau a apropiaților acestora, Ciolacu intenționează să își asigure voturile de la Congres și să să scape de lideri care ar putea ridica pretenții, cum este cazul influentului baron PSD de Giurgiu, Niculae Bădălău, trimis pe funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi.

Curtea de Conturi este condusă în acest moment de Mihai Busuioc, considerat un apropiat al lui Liviu Dragnea. Mihai Busuioc a fost secretar general adjunct al Ministerului Dezvoltării în vremea când ministerul era condus de fostul șef al PSD.

Nicuale Bădălău a modificat legea de funcționare a Curții de Conturi în 2017, alături de alți parlamentari PSD.

Acesta nu ar fi putut ajunge vicepreşedinte al Curţii de Conturi dacă, în urmă cu trei ani, nu ar fi modificat legea în interesul său. Bădălău nu avea „studii superioare economice sau juridice, vechime de minimum 10 ani în specialitatea studiilor absolvite şi pregătire profesională temeinică”.

Astfel, Bădălău a depus personal un amendament la lege și a mai adăugat o profesie la condiţiile de studii: „economice, juridice sau inginereşti”. Nicolae Bădălău e de profesie inginer.

Salariul lui Bădălău în funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi ar urma să fie de aproximativ 5.000 de euro lunar.

Politica