joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Protocolul medical, modificat de Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal

Comitetul de Urgență FRF a decis modificarea documentului care reglementează desfășurarea competițiilor fotbalistice în contextul pandemiei COVID-19, ținând cont de ordinul comun al Ministerului Tineretului și Sportului și al Ministerului Sănătății. Astfel, au fost luate mai multe hotărâri.
„Se modifică numărul maxim de persoane care au acces în Zona 2 a arenei sportive de la 85 la 100, urmând ca, suplimentar față de persoanele deja menționate în cuprinsul Protocolului, să aibă acces și: 6 jucători care nu sunt incluși în raportul de arbitraj (câte 3 pentru fiecare echipă); 6 reprezentanți ai partenerilor organizatorului competiției; 2 persoane din cadrul personalului deținătorului de drepturi radio, 1 persoană suport servicii marketing. Pentru evitarea oricărui dubiu aceasta se adaugă la numărul de persoane care prestează servicii de marketing deja menționate în Protocol, numărul total al acestora devenind 6 în loc de 5 cât fusese menționat în varianta inițială”, transmite Federația Română de Fotbal (FRF).
Totodată, Distanța dintre persoanele de pe banca tehnică trebuie constant menținută. Aceasta va putea fi făcută prin adăugarea lângă banca tehnică, dacă este nevoie, a mai multor scaune așezate la respectiva distanță.
„În situația stadioanelor cu tribune acoperite și acolo unde infrastuctura o permite (în sensul de a exista o poartă de acces spre gazon între băncile de rezerve), clubul organizator poate să stabilească, cu acordul delegatului de joc, în spatele fiecărei bănci de rezerve (în tribună) un spațiu tehnic, strict delimitat, de minim 25 metri pătrați, cu locuri/scaune, ce va fi folosit atât de jucătorii / antrenorii / membrii staff de pe banca de rezerve. Distanța necesară a fi păstrată față de oricare persoană  din zona 2 a stadionului trebuie să fie de minimum 10 metri”, se arată într-un comunicat al FRF.

Politica