joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Părinții din Râmnicu Vâlcea își vor putea înscrie copiii la școală în perioada 20 iulie – 14 august

Părinții din Râmnicu Vâlcea își vor putea înscrie copiii la școală în perioada 20 iulie – 14 august. Totodată, autoritățile locale anunță faptul că toate creșele ce aparțin de primărie vor rămâne închise până la data de 1 septembrie, din cauza pandemiei de coronavirus.
„Având în vedere contextul determinat de pandemia de coronavirus, creşele din municipiul Râmnicu Vâlcea administrate de Primărie vor rămâne închise până la data de 1 septembrie. Înscrierea pentru anul şcolar 2020 – 2021 se va putea face în perioada 20 iulie – 14 august, iar modelul cererii, documentele necesare şi criteriile de departajare sunt deja disponibile pentru consultare pe pagina de internet a Primăriei Râmnicu Vâlcea, la adresa www.primariavl.ro”, transmite Primăria Râmnicu Vâlcea.
Din această toamnă, în municipiu vor funcţiona 8 creşe (inclusiv cea din cadrul Grădiniţei Ostroveni Sud, unitate în curs de finalizare), ce totalizează 339 de locuri”, transmite Primăria Râmnicu Vâlcea.
Între timp, în municipiu s-au derulat activităţi de dezinfectare a sălilor de curs în care, astăzi, elevii claselor a VIII-a susțin Evaluarea Naţională.
„În conformitate cu evidenţa transmisă, la cererea Municipalităţii, de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea – Comisia Judeţeană de Evaluare Naţională 2020, vor fi dezinfectate 188 de săli de clase în cele 16 şcoli gimnaziale şi licee desemnate ca centre de examen sau centre de evaluare. Substanţele folosite sunt avizate de Minsterul Sănătăţii, au o remananţă de două săptămâni şi nu prezintă efecte adverse pentru oameni”, au anunțat reprezentanții primăriei.

Politica