joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Un medic de la Serviciul de Ambulanță Olt a decedat după s-a infectat cu COVID-19

Un medic de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Olt, care făcea parte din focarul de coronavirus declanșat aici, a decedat luni dimineață. Doctorul fusese internat în stare gravă la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din București.
Medicul Dumitru Constantin, în vârstă de 51 de ani, s-a infectat cu noul virus după ce a intrat în contact direct cu asistenta medicală din Argeș, care a fost confirmată cu coronavirus şi internată la spitalul din localitatea Mioveni.
Doctorul era originar din judeţul Vâlcea şi era medic de familie la un cabinet din comuna Şuşani. Acesta a fost testat pentru depistarea virusului în data de 19 mai, iar ziua următoare a fost confirmat şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, ulterior fiind transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea.
Potrivit Evenimentul de Olt, pe 25 mai, starea sa de sănătate s-a agravat și a fost transferat la Institutul „Prof. Dr. Matei Balş” din Bucureşti, unde luni dimineaţă a murit.
Medicul avea şi alte boli asociate, respectiv: obezitate morbidă, diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială stadiul II, pahipleurită bilaterală, post tuberculoză în antecedente.
Dumitru Constantin facea parte din focarul de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, unde s-au infectat 27 de persoane, 21 fiind angajați ai instituției și șase contacți. Ceilalți angajați ai SAJ Olt din cadrul focarului au fost declarați vindecați.
Acesta este cel de-al optulea deces al unei persoane infectate cu COVID-19 din judeţul Olt.

Politica