vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Tone de deșeuri aduse de apele umflate la Orșova

Ploile din ultima perioadă au creat situații neplăcute la Orșova. Din cauza precipitațiilor abundente, debitul râului Cerna a crescut, iar apele umflate au adus la Orșova din amonte, de pe maluri, tone de resturi menajere.
Prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, a solicitat luni Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Mehedinți să intervină pentru ridicarea gunoaielor și să ajute SGA Caraș Severin, care are competență pe acest sector al râului.
„Chiar dacă acest sector de râu nu este în raza de competență a Sistemului de Gospodărire a Apelor Mehedinți, am solicitat conducerii SGA să vină în zonă și să aducă o formație, care să ajute la curățarea zonei de aceste gunoaie. Am luat legătura și cu domnul prefect al județului Caraș Severin, care a dispus ca SGA Caraș Severin să trimită două formații. Din păcate, ori de câte ori plouă abundent se întâmplă acest fenomen, apele râului antrenează din amonte toate gunoaiele aruncate de concetățenii noștri mai puțin civilizați”, a declarat prefectul Cristinel Pavel.
Deșeurile au fost aduse de ape de la gropile de gunoi ale localițăților dintre Băile Herculane și Orșova.

Politica