marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. 52 de misiuni ale pompierilor, în weekend

Pompierii din cadrul ISU Mehedinți au efectuat în acest weekend 52 de misiuni. Aceștia au intervenit pentru salvarea victimelor a două accidente rutiere, salvarea unor animale și pentru prevenirea sau limitarea răspândirii COVID-19. Paramedicii SMURD au acordat îngrijiri medicale celor 28 de persoane care au apelat numărul unic de urgență 112.

Cele două accidente rutiere s-au produs în cursul zilei de vineri. În urma lor, cinci persoane au fost evaluate medical de către paramedicii SMURD, iar două dintre ele au primit îngrijiri medicale de la salvatori, ulterior fiind transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din Drobeta Turnu Severin. Pompierii au asigurat și măsurile de apărare împotriva incendiilor la două dintre autoturismele implicate în accidente.

Sâmbătă, un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin a intervenit pentru salvarea unor pui de pisică, blocați între un punct electric de transformare și un bloc de locuințe pe Bulevardul Mihai Viteazu din municipiul Drobeta Turnu Severin. Pompierii au reușit scoaterea în siguranță a celor patru pui de pisică.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tot în acest weekend, pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, pompierii mehedințeni au efectuat 20 de misiuni, 18 dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare a unor ambulanțe SMURD și SAJ, iar două pentru transportul unor persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu și au fost plasate în carantină instituționalizată.

Politica