miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. O tânără de 17 ani a fost incendiată cu benzină, la Dârvari. Vinovatul a fost arestat

Un bărbat condamnat pentru cinci crime și eliberat înainte de termen a incendiat, vineri seara, o tânără de 17 ani din Drobeta Turnu Severin. Victima depusese plângere chiar săptămâna trecută împotriva lui pentru viol și agresiune, iar seara trecută bărbatul a vrut să se răzbune.

Bărbatul a stropit-o cu benzină pe tânără și i-a dat foc. Potrivit anchetatorilor, individul a fost prins de poliție, iar magistrații Tribunalului Județean Mehedinți au dispus arestarea acestuia pentru 30 de zile pentru infracțiunea de tentativă la omor.

„Este vorba despre un bărbat de 45 de ani, într-o relație încă nestabilită concret cu o fată de 17 ani. Corespondau pe o rețea socială și din motive încă necunoscute a mers la locuința ei și, după ce a stropit-o cu benzină, i-a dat foc. Din concluziile medico-legale preliminare rezultă că leziunile provocate de arsuri ar necesita pentru vindecare 40-45 de zile de îngrijiri medicale, cu punerea în pericol a vieții”, a declarat pentru Mediafax, Petrică Cercel, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cu doar câteva zile înainte, fata a cerut ajutorul polițiștilor și a depus plângere pentru viol, amenințări și șantaj împotriva bărbatului.

Fratele fetei este cel care a stins flăcările și a sunat la 112. Tânăra a ajuns în stare gravă, cu arsuri de gradul 2 și 3, pe 90% din suprafața corpului, la Spitalul Județean de Urgențe din Drobeta Turnu Severin. În cele din urmă, pacienta a fost dusă cu elicopterul la Craiova.

Bărbatul le-a spus anchetatorilor că nu a avut intenția să arunce motorină pe adolescentă, că nu își explică motivul pentru care a comis fapta și că regretă cele petrecute.

Polițiștii au descoperit că agresorul a fost eliberat în urmă cu un an pentru bună purtare după ce a ispășit 23 de ani din pedeapsa de 90 primită după ce a ucis în anul 1993 patru oameni, între care și o femeie însărcinată, scrie stiri.tvr.ro

În mai 2019, după eliberare, a plecat la muncă în Olanda de unde se întorsese recent și se afla în izolare la domiciliu.

Potrivit legii, deținuții condamnați pe viață pot fi eliberați în anumite condiții. De exemplu, dacă au executat cel puțin 20 de ani din pedeapsă, dacă au avut o conduită bună pe durata detenției și dacă instanța constată că se pot reintegra social. După eliberare, aceștia trebuie să rămână sub supraveghere timp de 10 ani.

Politica