miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Semifinală de foc în Cupa României, dar fără suporteri

Casa Fotbalului a găzduit tragerea la sorți a semifinalelor Cupei României, ediția 2019-2020. În urma extragerii, în 24 iunie și 8 iulie se vor disputa, în dublă manșă, duelurile dintre Sepsi OSK Sf. Gheorghe – CSM Poli Iași și Dinamo – FCSB.
Astfel, bucureștenii vor juca între ei un duel destul de aprins, doar că farmecul nu va mai fi același. Pandemia nu le permite suporterilor să intre pe stadioane și să-și susțină favoriții.
În conformitate cu prevederile articolului 30 din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF), la faza semifinalelor participă toate echipele calificate din faza sferturilor. Jocurile din cadrul semifinalelor se stabilesc prin tragere la sorți, echipele participante fiind repartizate, conform regulamentului, într-o singură urnă.
Cele două manșe ale semifinalelor Cupei României vor avea loc pe 24 iunie,
respectiv 8 iulie. Programul complet va fi stabilit și comunicat ulterior pe site-ul frf.ro.
„Partidele se vor desfăşura în conformitate cu prevederile articolului 30 din ROAF, “Organizarea şi programarea Cupei României”. La jocurile disputate în manşă dublă, dacă după disputarea celor două jocuri egalitatea se menţine (la puncte şi golaveraj), golurile marcate în deplasare contează dublu, fiind declarată câştigătoare echipa cu cel mai bun golaveraj. Dacă şi în aceste condiţii egalitatea persistă, se vor aplica prevederile art.30.9 din ROAF”, se arată într-un comunicat al Federației.
În conformitate cu decizia Comitetului Executiv din 27 mai 2020, până la finalul sezonului 2019-2020, echipele participante în Cupa României vor putea efectua 5 înlocuiri pe toată durata desfășurării jocului. Pentru a nu fi afectată cursivitatea jocului, acestea vor fi realizate în cel mult trei momente de întrerupere a partidei.
În plus, cluburile participante în competiție pot înscrie în raportul arbitrului un număr maxim de 20 de jucători, cu obligația ca 8 dintre aceștia să fie jucători formați la nivel național.

Politica