sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Naționala feminină de baschet 3×3, exemplu de antrenamente la distanță

Gabriela Mărginean, Ancuța Stoenescu, Gabriela Irimia, Anca Sipoș, Alexandra Uiuiu, Anne Marie Godrie Parau și Florina Gabriela Stănici, o parte dintre componentele lotului olimpic feminin de baschet 3×3, se bucură de cele dintâi antrenamente centralizate în cantonamentul închis din Complexul Olimpic Sydney 2000, pentru prima dată după declararea pandemiei de COVID-19.
Deși regulile sunt stricte – fără contact fizic și pregătire la distanță, cele șapte baschetbaliste au reușit să respecte toate rigorile impuse. Mai „indisciplinate”, mingile s-au intersectat de mai multe ori și chiar au rămas blocate în plasa coșului, fiind nevoie de intervenția jucătoarelor să le elibereze.
Sub îndrumarea antrenorului Alexandru Olteanu, fizioterapeutului Mircea Nuțescu și psihologului Cristian Olteanu sportivele se pregătesc în două grupuri. În timp ce patru exersează în sala de forță, celelalte se antreneaza la panou, și invers.
Chiar dacă din cauza COVID-19 Tatiana Gallova, antrenorul principal al naționalei feminine, nu a avut cum să intre în România și nu poate fi prezentă fizic la Izvorani, tehniciana supraveghează VIDEO pregătirea la panou a sportivelor, prin intermediul aplicației ZOOM.
În ciuda izolării, componentele naționalei feminine de baschet 3×3 a României se simt excelent la Izvorani și intenționeză să petreacă trei săptămâni în Complexul Olimpic.
sursa: cosr.ro

Politica