vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prefectul de Mehedinți dorește includerea altor 8 localități în Zona Metopolitană Drobeta Turnu Severin

Marți, 9 iunie, la inițiativa prefectului de Mehedinți, Cristinel Pavel, a avut loc o întâlnire cu primarii care pot face parte din Asociația Intercomunitară Zona Metropolitană Drobeta Turnu Severin.
La întâlnire a participat, din partea Primăriei municipiului Drobeta Turnu Severin, viceprimarul Daniel Cîrjan.
Momentan, din Asociația Intercomunitară Zona Metropolitană Drobeta Turnu Severin fac parte 7 localiăți din jurul reședinței de județ, dar potrivit prefectului Cristinel Pavel, mai sunt alte 8 localități care s-ar încadra.
„Am inițiat această întâlnire constatând faptul că din Asociația Intercomunitară Zona Metropolitană Drobeta Turnu Severin fac parte doar 7 localități învecinate municipiului reședință de județ. În realitate, mai sunt alte 8 localități care pot face parte din această asociație de dezvoltare și pentru a completa lista am convocat astăzi primarii comunelor Ilovăț, Șișești, Căzănești, Husnicioara, Hinova, Devesel, Rogova și Poroina Mare”, a declarat prefectul Cristinel Pavel.
Asociația are ca scop dezvoltarea zonei metropolitane din perspectiva relațiilor economice, sociale, culturale și de mediu dintre autoritățile administrației componente ale zonei, atragerea unui număr cât mai mare de investiții private în vederea dezvoltării durabile a zonei metropolitane, dezvoltarea turismului și a sectorului terțial, precum și în alte domenii de interes general ce privesc viața publică.
În prezent, Zona Metropolitană Drobeta Turnu Severin este compusă din următoarele unități administrativ-teritoriale: municipiul Drobeta Turnu Severin, municipiul Orșova, comuna Șimian, comuna Malovăț, comuna Izvorul Bârzii, comuna Breznița Ocol și comuna Prunișor.

Politica