joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Împreună pentru un Jiu mai curat

În urma protocolului de colaborare încheiat de către Administraţia Bazinală de Apă Jiu cu Asociația „Ape Fără Plastic” s-a montat, pe râul Jiu, bariera plutitoare pe lacul de acumulare al barajului Ișalnița, la 12 km de municipiul Craiova.
Scopul principal al acţiunii este acela de a opri deșeurile aduse de apă pe râul Jiu, stopând astfel ajungerea lor în fluviul Dunărea. Aceasta a reprezentat pentru Administraţia Bazinală de Apă Jiu un prim eveniment dedicat celebrării din acest an al Zilei Internaţionale a Dunării – 29 Iunie.
Alături de voluntarii partenerilor de la „Ape fără Plastic”, Administraţia Bazinală de Apă Jiu a contribuit la buna desfăşurare a montării barierei plutitoare cu resurse materiale şi umane, angajaţi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Dolj.
„Scopul comun al colaborării  A.B.A Jiu cu ONG-ul partener îl reprezintă păstrarea apelor cât mai curate, dar şi conștientizarea populaţiei de importanţa apei şi de păstrarea unui mediu curat. Este cunoscut faptul că Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj a avut numeroase acţiuni de ecologizare de la începutul acestui an pe malurile Jiului folosind resursele aflate în dotare. Barajul instalat de către partenerii noştri vine în sprijinul eforturilor noastre de a păstra „Apele Curate”.  Datele arată că 4,2 tone de plastic sunt transportate în fiecare zi de Dunăre. Prezența plasticului în apele curgătoare poate fi redusă sau chiar eliminată prin aceste acțiuni de curățare și colectare, pentru că astfel reușim să prevenim ca mai apoi acesta să ajungă în Dunăre. Efortul depus astăzi va avea un rezultat pozitiv pentru mediu, mâine” – Cosmin Călin, director A.B.A Jiu.
„Bariera are o lungime de peste 90 de metri și este formată din cilindri din spumă, care îi permit plutirea deasupra apei. Partea din exterior este din poliester și poliuretan, care îi oferă rezistență la poluanți uleioși și la căldura soarelui, iar pentru stabilitate sunt folosite lanțuri din oțel galvanizat la cald” –Dan Mirea, Preşedintele al Asociației „Ape Fără Plastic”.

Compartimentul Relaţii cu Presa – A.B.A. Jiu

Politica