miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. O întreagă familie a ajuns la spital cu COVID-19. Cei patru membri nu apar însă în raportarea oficială

Numărul persoanelor contaminate cu virusul SARS – CoV2 din judeţul Vâlcea a ajuns, oficial, la 33. În realitate, însă, numărul acestora este de 37, în condiţiile în care patru membri ai unei familii au fost testaţi pozitiv la coronavirus.

O familie întreagă a fost internată încă de miercuri, 3 iunie, fiind transferată ulterior la Spitalul Suport Covid – 19 din Horezu. Există şi o explicaţie pentru care, deşi se cunoaştea exact situaţia acestora încă de joi, 4 iunie, autorităţile nu le-au inclus pe cele patru persoane pe lista bolnavilor de COVID-19: rezultatele analizelor acestora au venit după ora la care s-a trimis raportarea zilnică.

Se pare că cei patru noi pacienţi, membri ai aceleiaşi familii, din Râmnicu Vâlcea, au intrat în contact cu un caz confirmat pozitiv din Bucureşti. Cum la Horezu sunt transferate doar cazurile uşoare, starea întregii familii este una bună.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Este vorba despre o tânără gravidă în cinci săptămâni, soţul, băieţul lor de 6 ani şi o bunică, scrie Adevărul.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea sunt în acest moment internate doar trei persoane, dintre care una singură intubată mecanic, în Secţia Terapie Intensivă şi două în Secţia de Boli Infecţioase. De la începutul pandemiei, 37 de persoane s-au îmbolnăvit de noul coronavirus, două au decedat, şi 25 au fost declarate vindecate.

Spitalul Orăşenesc Horezu a fost desemnat Spital Suport Covid 19 din luna aprilie, iar de atunci a stat închis, pentru că nu au existat alţi pacienţi cu coronavirus şi nici nu s-a permis altor bolnavi internarea în cadrul acestei unităţi, aşa cum s-a procedat în întreaga ţară. Practic, persoanele care au manifestat alte suferinţe au fost consultate în sectorul de triaj epidemiologic, din cortul instalat în curtea unităţii şi de aici fie trimise acasă, fie spre alte unităţi medicale.

Deşi s-a luat măsura transformării în Spital Suport COVID, unitatea medicală din Horezu nu a angajat nici până acum un medic infecţionist.

Politica