miercuri, aprilie 17, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

DNA solicită PSD actele legate de achiziţiile din campania prezidenţială

DNA a cerut documentele legate de achiziţiile din campania PSD pentru alegerile prezidenţiale de anul trecut. Informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al partidului, Lucian Romaşcanu.

Potrivit Mediafax, actele ar fi fost cerute şi altor partide.

Fostul premier Viorica Dăncilă a declarat că nu a fost înştiinţată de existenţa unei anchete a DNA privind achiziţiile din campania prezidenţială, care implicit ar viza-o. Ea afirmă că nu s-a ocupat de partea financiară, ci acest lucru a fost în atribuţia secretarului general şi trezorierului partidului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Eu, personal, nu ştiu să existe o anchetă privind derularea campaniei prezidenţiale a PSD. (…) Vreau să subliniez, fiindcă am văzut că au apărut foarte multe speculaţii, mulţi oameni care au venit cu acuzaţii nefondate, nu m-am ocupat, în calitate de preşedinte, de partea financiară sau de contracte. Toate au fost semnate de secretarul general şi semnate de trezorierul partidului şi cred că aceşti oameni nu au încălcat legea”, a spus fostul premier.

În urma alegerilor europarlamentare, au existat probleme privind rambursarea sumelor cheltuite de partid, care îi vizau pe fostul trezorier al partidului Mircea Drăghici şi fostul premier Viorica Dăncilă.

„Legea spune că atribuţiile mandatarului oficial sunt de a depune cererea de rambursare şi lista de candidaţi, semnată de către reprezentantul legal al partidului, potrivit statutului propriu. Potrivit statutului propriu, reprezentantul legal, la data depunerii cererii, era preşedintele Executiv, doamna Dăncilă, şi nu era semnătura doamnei Dăncilă. Autoritatea a cerut, printr-o serie de patru adrese, clarificări, şi în niciuna dintre adrese, nu a rezultat împuternicirea de semnatar al acelei adrese de către domnul Drăghici, prin semnătura doamnei Dăncilă”, spunea preşedintele AEP, Mituleţu Buică, pe atunci.

Ulterior, AEP nu a găsit probleme, iar rambursarea a fost realizată.

Politica