marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Trei pacienți de la Spitalul Slatina, depistați cu COVID-19

Trei pacienți internați la Secția Chirurgie Plastică a Spitalului Județean de Urgență Slatina au fost testați și confirmați cu noul coronavirus, după ce un bărbat de 63 de ani, aflat în această secție, fusese confirmat anterior. 

Primul pacient depistat cu Covid-19 pe secția Chirurgie Plastică a fost un bărbat de 63 de ani, care a fost internat în această secție în data de 31 mai, cu traumatism al unui deget de la mâna stângă, fără simptome specifice Covid-19.

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Slatina susțin că procedurile medicale și tratamentele aplicate pacientului au fost efectuate prin respectarea protocoalelor privind purtarea echipamentelor medicale.

Vineri, 5 iunie, pacientul a prezentat sindrom febril și, conform protocoalelor medicale, a fost izolat într-un „salon tampon” și a fost testat pentru Covid-19. Pe 6 iunie a primit rezultatul pozitiv.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Duminică, 7 iunie, au fost testați toți cei 12 pacienți aflați în secție, iar trei dintre ei au fost confirmați cu COVID-19, scrie Realitatea de Olt.

„Întrucât, doi dintre pacienți nu mai necesitau îngrijire de specialitate, în cadrul secției Chirurgie Plastică, au fost mutați în corpul SJU Slatina, dedicat tratării patologiei Covid – 19, iar cel de-al treilea pacient va fi transferat la o unitate spitalicească – suport Covid – 19”, informează reprezentanții SJU Slatina.

Personalul secției, asimptomatic integral, va fi testat în zilele următoare, în funcție de data contactului cu pacientul confirmat.

Urgențele aferente secției Chirurgie Plastică vor fi preluate de linia de gardă – Chirurgie Generală sau vor fi transferate către alte spitale din zonă.

Politica