joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Furnizorul de hrană al SCJU Craiova își apără serviciile

După ce mai mulți pacienți s-au plâns de hrana primită la SJU Craiova, imagini în acest sens apărând în spațiul public, reprezentanții firmei de catering au organizat o zi a porților deschise pentru a demonstra, susțin ei, că cele semnalate nu se confirmă.

Potrivit reprezentanților Ansamble, actualul furnizor de hrană, imaginile existente în presă, cu mâncare rece sau alterată, nu reprezintă întocmai realitatea, deoarece arată meniuri din zile diferite, incomplete sau combinate și chiar caserole ce nu le aparțin.

Daniela Corbu, directorul comercial regional al companiei Ansamble, a subliniat că din partea Spitalului nu există reclamații: „Din partea spitalului, noi nu avem reclamații scrise în ceea ce privește calitatea mâncării”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Fostul prestator a făcut, însă, reclamații și a dat în judecată actualul furnizor, iar Daniela Corbu îl acuză de hărțuire și susține că o să se facă o plângere penală în acest sens.

„Ne-a făcut iarăși o reclamație, ne-a dat în judecată, a cerut solvarea Companiei Ansamble. O să așteptăm să se dea verdictul, după care o să-i facem o plângere penală, pentru că nu se poate, este efectiv o hărțuire, să stai non-stop pe niște oameni, este o hărțuire totală. Mă uimește că Spitalul nu spune nimic, se plâng doar. Le dă mesaje, îi amenință și nimeni nu face nimic, toată lumea moare de frică”, a precizat directorul comercial Ansamble.

Una dintre problemele sesizate este cea referitoare la condițiile de distribuție, care duc la situații în care mâncarea ce trebuie servită caldă ajunge rece la pacienți, acesta fiind un mare dezavantaj. Reprezentantul furnizorului a precizat că acest aspect nu ține de ei, deoarece condițiile de livrare fac parte din cerința proiectelor de sarcini, din cadrul licitației.

Directorul comercial Ansamble a vorbit și despre conflictul care există între fostul prestator și Spitalul Județean, după ce, cel dintâi a fost descalificat din licitație.
„Într-adevăr există un conflict între spital și fostul prestator, care a fost descalificat din această licitație, a contestat având o decizie finală a instanței de judecată, care spune foarte clar că spitalul l-a descalificat pe acest prestator pe bună dreptate, legitim, dar se pare că nu vrea să accepte situația”, a explicat reprezentantul.

În perioada următoare se va face o reevaluare a furnizorului actual, acest lucru fiind dispus de instanță.
„Decizia definitivă a venit pe undeva pe la începutul lui martie, însă între timp am intrat în perioada de COVID și intrând în perioada de COVID, s-au tot amânat. Se va face o reevaluare tehnică a noastră, pentru că acest lucru a fost dispus de instanță și în momentul în care această evaluare este făcută de spital, trebuie să dea încă o dată raportul de concedare a licitației. Noi în acest moment suntem într-o negociere directă, suntem cu contractul de asociere directă pe un an de zile, adică pe 31 decembrie terminăm acest contract”, a mai spus Daniela Corbu.

Cu privire la autorizația Direcției Sanitar-Veterinare pentru Siguranța Alimentelor, care ar fi lipsit pentru câteva zile, reprezentantul Ansamble susține că cererea a fost înregistrată la DSVSA, dar s-a pierdut pentru o perioadă scurtă, în care furnizorul a activat legal, într-un subcontract.

Actualul furnizor al Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, compania de catering Ansamble, livrează mâncare și la Spitalul Fundeni, în București, dar și la mai multe instituții publice și private din țară. Contractul cu spitalul este primul contract al companiei în Craiova.

Politica