vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sporturile de sală rămân înghețate: liber doar la antrenamente

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a anunțat permiterea reluării competițiilor sportive desfășurate în aer liber. Acestea vor putea fi organizate în urma unui acord încheiat cu MTS. Se pare că sporturile de sală mai au de așteptat până să reînceapă competițiile. Până atunci, sportivii și sportivele din handbal, volei sau baschet au voie să se antreneze, dar cu respectarea distanțării sociale.
„Se pot organiza competiții sportive, în anumite condiții. Ordinul reglementează activitatea sportivilor de performanță, de la cei mai mici, până la seniori. Se deschid competițiile în aer liber pentru sporturile individuale.  Sunt permise antrenamentele individuale și la sporturile de sală, cu respectarea celor șapte metri pătrați pentru fiecare sportiv. Se pot relua antrenamentele și competițiile la sporturile în bazin, dar doar pentru sportivii legitimați. În continuare, rămâne, din păcate, regula fără spectatori”, a declarat Ionuț Stroe, în cadrul unei conferințe de presă.
Liga 1 la fotbal este prima competiție pentru care a fost deja stabilită o dată de reluare. Campionatul  va reînepe din weekend-ul 13-14 iunie.

Politica