joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Război pe denumirea „Universitatea Craiova” între cele două cluburi ce-i revendică istoria!

Mititelu spune că are dreptul să folosească denumirea „FC Universitatea Craiova”. Pavel Badea îl contrazice: „am mărcile înregistrate la OSIM”.

Pe cai mari după promovarea în B, Mititelu înainta în start de lună o nouă cerere către Primăria Craiova pentru ca FCU să presteze pe Oblemenco. În cererea semnată de băiatul său se precizează: „vă aducem la cunoștință, de asemenea, că structura noastră sportivă este succesoarea clubului FC Universitatea Craiova, înființat în anul 1948, fost CS Universitatea Craiova / Știința Craiova / CSU Craiova / UNSR Craiova, acest lucru fiind confirmat atât de instanțele de judecată, cât și de forul suprem al fotbalului FIFA”.

Mititelu are interzis la numele „Universitatea Craiova”
Fix în ziua în care clama continuitatea cucerită prin sălile de judecată, Mititelu primește o lovitură de bumerang din partea instanțelor: interzis să folosească sintagma „Universitatea Craiova” pe materialele comerciale.
Aceasta e decizia Tribunalului București: „Respinge excepţia lipsei de interes a ordonanţei preşedinţiale, ca neîntemeiată. Admite în parte cererea de ordonanţă preşedinţială. Obligă pârâta la încetarea oricărei activităţi de folosire, comercializare, distribuire, promovare şi orice alt act de utilizare în activitatea comercială, inclusiv în mediul online, inclusiv prin intermediul website www.fcuniversitatea.ro sau orice alt website, a produselor şi serviciilor care poartă denumirea Universitatea Craiova, până la pronunţarea unei hotărâri definitive de fond, în ds. 31006/3/2018 conexat la ds. nr. 43926/3/2018.
Obligă pârâta la retragerea de pe piaţă produse şi servicii, inclusiv echipament de joc, produse aflate în magazine de vânzare sau de pe website, care poartă semnul Universitatea Craiova, până la pronunţarea unei hotărâri definitive de fond, în ds. 31006/3/2018 conexat la ds. nr. 43926/3/2018.
Respinge în rest cererea. Cu apel în 5 zile de la pronunţare, la Curtea de Apel București. Apelul se depune la această instanţă. Pronunţarea hotărârii se face prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, azi 29.05.2020. Document: Hotărâre 29.05.2020”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mititelu: „Am câștigat o bătălie în acest proces”
Chiar dacă a pierdut dreptul de a utiliza denumirea „Universitatea Craiova”, patronul FCU Craiova a lăsat să se înțeleagă că a ieșit biruitor din procesul cu clubul lui Badea. Într-o postare pe facebook, ce avea ca scop liniștirea simpatizanților, Mititelu spune că verdictul îi dă dreptul să folosească „FC Universitatea Craiova sau alte denumiri” și spune că a câștigat și dreptul de a utilize sigla cu leul.

Mititelu, pe facebook:
„Nu am pierdut niciun proces dimpotrivă am câștigat o primă bătălie în cadrul acestui proces!
În procesul în care ne judecăm cu Clubul Sportiv condus de Badea cu privire la folosirea mărcilor ce au legătură cu Universitatea Craiova, Clubul Sportiv de Drept Public condus de Badea a introdus o cerere de ordonanță președințială prin care a solicitat să suspende până la terminarea procesului dreptul nostru de a folosi următoarele:
– numele Universitatea Craiova
– numele FC UNIVERSITATEA CRAIOVA sau alte nume asociate
– sigla/emblema (leul)
Instanta i-a admis numai primul capăt și anume acela de a nu mai folosi numele simplu de “Universitatea Craiova”.
Pentru celelalte două capete, acelea de a nu mai folosi numele FC UNIVERSITATEA CRAIOVA și sigla, instanța i-a respins cererea.
Menționăm că decizia este executorie, dar poate fi atacată cu apel.
Prin urmare, nu există nicio decizie care să afecteze activitatea noastră în acest moment”.

Badea: „Numele de FC Universitatea Craiova se află în patrimoniul Universității Craiova”
Directorul Clubului Sportiv Universitatea Craiova, Pavel Badea, a spus în ProSport că Mititelu nu are voie să folosească nici sintagma „FC Universitatea Craiova”, că-i înregistrată de el la OSIM. „S-a dat un anume tip de decizie și așteptăm să vedem dacă o să fie respectată. Departamentul nostru juridic va decide în următoarea perioadă ce este de făcut în cazul în care decizia nu este respectată. Că vom face apel, că nu vom face, nu trebuie să mă pronunț eu acum. Departamentul juridic gestionează acest proces. Dar consider că și numele de FC Universitatea Craiova se află în patrimoniul Universității Craiova, deoarece eu am înregistrat la OSIM mai multe mărci”, a declarat Pavel Badea.

Politica