joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dacia retrimite sute de angajaţi în şomaj tehnic

Dacia a retrimis în şomaj tehnic câteva sute de angajaţi, din cauza vânzărilor slabe de autoturisme, care au diminuat comenzile pentru fabrică, scrie profit.ro.

Circa 300 de angajaţi de la Automobile Dacia, în Uzina Mecanică şi în Presaj, care au apucat să revină în activitate încă din 21 mai, când a fost repornită activitatea uzinei Dacia, sunt în acest moment în şomaj tehnic. Este vorba de angajaţi din schimbul trei. Ei sunt plătiţi cu 85% din salariu.

Reprezentanţii companiei au precizat, pentru Profit.ro că se adaptează cererii, fără să ofere informaţii despre angajaţii trimişi în şomaj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Săptămâna trecută, Renault a anunţat că va renunţa la aproximativ 15.000 de angajaţi în întreaga lume şi va pune pe pauză proiectele de creştere a capacităţii de producţie din România şi Maroc.

Potrivit HotNews, ar putea avea de suferit şi producţia de cutii de viteze din România, fiindcă Renault vorbeşte despre un studiu pentru „raţionalizarea activităţilor de fabricaţie a cutiilor de viteze în lume”. Ulterior, premierul

Ludovic Orban spunea că producătorul auto Renault nu şi-a anunţat intenţia de a face concedieri şi de a restrânge activitatea din România, pentru că aceasta este una extrem de profitabilă.

Politica