joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CCR: Spitalele private nu vor putea accesa fonduri publice de sănătate

Judecătorii CCR au decis, marți, că OUG prin care se doreşte liberalizarea sistemului sanitar este neconstituţională. În sesizare, Avocatul Poporului atrăgea atenţia că Ordonanţa încalcă dreptul la ocrotirea sănătăţii şi la asistenţă medicală în unităţile sanitare de stat.

De asemenea, avocatul Poporului sublinia că prin aceste măsuri, s-ar putea crea un decalaj substanţial în atragerea fondurilor destinate programelor naţionale de sănătate între sistemul public şi furnizorii privaţi, cu riscul deprecierii sistemului public, potrivit Mediafax.

Totodată, Curtea a admis excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.IV pct.26 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.23/2020 pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu impact asupra sistemului achiziţiilor publice, excepţie ridicată direct de Avocatul Poporului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urma deciziilor Curții de marți, social-democraţii spun că „am avut dreptate”, că toate „cele 25 de ordonanţe date noaptea ca hoţii se vor face praf şi pulbere”.

Politica