marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Șumudică se autopropune la Craiova!

După ce Rotaru a semnat cu Bergodi, cel mai dorit antrenor de către suporterii alb-albaștri, Marius Șumudică, zice că ar vrea în Bănie

În orice sondaj făcut printre fanii alb-albaștri, Marius Șumudică apare pe prima poziție pentru banca tehnică. Oltenilor le place la nebunie caracterul vulcanic al antrenorului, iar în plus acesta obține și rezultate, mărturie fiind titlul cucerit cu Astra Giurgiu. Când apele păreau să se liniștească în Bănie, după instalarea lui Cristiano Bergodi, Șumi s-a autopropus la cârma oltenilor.
Nu înainte de a-l peria pe patron: „Omul ăsta, Rotaru, nu întârzie o zi cu salariile jucătorilor de când a preluat clubul! Trebuie cineva care să tragă ‘căruța’ după el. CFR e mult peste ca experiență, ca lot, ca disciplină, iar după cred că se bate Craiova cu FCSB-ul. Mi-aș dori să antrenez Craiova, îmi doresc și mi-am dorit. Dacă Rapidul va intra în Liga 1, nu aș vrea să îl am adversar vreodată din respect”, a spus Șumudică la Digi Sport.
Antrenorul nu a uitat să adauge cât de atașați sunt fanii olteni de el, relatând cum au stat lucrurile la ultima venire în Bănie: „M-am dus la nunta lui Găman și m-am dus întâmplător cu soția, aproape de hotel să iau ceva. Vă dau cuvântul de onoare că m-au înconjurat 20 de oameni și mi-au spus să vin la Craiova. Așa de bine m-am simțit, așa de mult m-au simpatizat oamenii de acolo… peste tot eram hulit și făcut în toate felurile. Am văzut cum ard pentru fotbal, cum își doresc”.
Șumi a intrat prin alunecare și la Bergodi: „E clar că au un antrenor care, chiar dacă în ultima perioadă nu a avut rezultate, cunoaște foarte mult fotbal. Lucrează foarte mult tactic, o disciplină aparte a jocului. Craiova are nevoie de spectacol, de explozie, are nevoie să aduci lumea la stadion. Un antrenor care să facă lucrurile astea. Mie îmi place Cristiano Bergodi, îl respect, dar nu știu exact dacă este profilul antrenorului de care are nevoie Craiova în momentul de față. Cred că au nevoie de un antrenor care să transmită răutate”.
După îndepărtarea lui Victor Pițurcă, în diversele sondaje făcute în ianuarie, fanii îmbrățișau ideea înlocuirii fostului selecționer cu Marius Șumudică. Antrenorul cu sânge alb-vișiniu nu a stat mult pe gânduri și s-a pus și atunci pe lăudat Craiova și pe fanii acesteia. Rotaru i-a închis însă gura și aspirațiile cu un comunicat: „Știința nu negociază cu antrenori prin intermediul presei. Am văzut că sunt câțiva care se „alintă” dând comunicate sau emițând păreri despre ce trebuie sau ce nu trebuie să facă Universitatea Craiova, dacă să băgăm sau să nu băgăm mâna în buzunar. Credem că asta nu le face cinste și, cu tot respectul, este mult mai bine ca și pe viitor fiecare să ne vedem de drumul nostru. Fără să însemne că nu le apreciem munca pe care o depun la cluburile la care-și desfășoară activitatea”, se arată în comunicatul emis de Mihai Rotaru.

Politica