Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Cei care dau BAC-ul şi au probleme legate de COVID-19 vor avea o a doua sesiune

Publicat

pe

O a doua sesiune a examenului de Bacalaureat ar putea fi organizată la începutul lunii iulie pentru elevii care, din motive de sănătate, nu se pot prezenta la probele care debutează la 22 iunie.

Concret, cei care vor avea febră în timpul examenelor vor avea la dispoziţie o nouă sesiune de examene pentru a putea prinde înscrierile la facultăţi, scrie Adevărul.

Anunțul a fost făcut de ministrul Nelu Tătaru și vine după ce, cu ceva timp în urmă, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că elevii care termină liceul, iar la Bacalaureat vor avea probleme de sănătate, vor putea da examenul în sesiunea din august, lucru criticat de asociaţiile elevilor.

„Şi aici este posibil să fie copii (care dau Bacalaureatul-n.r.) care au diferite probleme (legate de COVID-19, temperatură la intrarea la examen sau izolare la domiciliu-n.r.) şi, pentru a putea rezolva pauşal chestiunea celor care din varii motive nu pot veni la prima sesiune, se va organiza, ca şi în alţi ani, o a doua sesiune de Bacalaureat, în august, şi aceşti copii vor putea atunci să participe la a doua sesiune de Bacalaureat în august”, a explicat Iohannis. Conform programului pus la punct de Ministerul Educaţiei, Bacalaureatul va avea loc în intervalul 22-25 iunie. În prealabil, în perioada 11-17 iunie, se va realiza evaluarea competenţelor digitale şi lingvistice.

Continue Reading