joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Încă 3 asistente de la Spitalul Slatina, infectate cu coronavirus

Alte trei asistente medicale de la Spitalul Slatina au fost confirmate pozitiv cu coronavirus, informează conducerea unității sanitare. În total, șase cadre medicale de la această unitate medicală au fost diagnosticate cu SARS-CoV-19, una dintre ele fiind declarată vindecată și externată din spital.

„Personalul Secției Boli Infectioase a fost testat, până în prezent, de trei ori, primele două testari fiind în integralitate negative. La cea de-a treia testare, efectuată în data de 29 mai, din cele 82 de teste recoltate, 3 teste au fost confirmate pozitive, restul fiind negative. Este vorba de trei asistente care și-au desfășurat activitatea în cadrul secției de Boli Infecțioase a SJU Slatina, toate fiind asimptomatice”, se arată într-un comunicat al spitalului, citat de olt-alert.ro

În urma anchetei epidemiologice efectuate la nivelul unității sanitare, vor fi comunicați, către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Olt, toți contacții direcți ai asistentelor (angajați ai SJU Slatina, chiar dacă au deja unul sau mai multe teste negative), mai precizează conducerea spitalului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Întreg personalul secției a folosit zilnic echipamentele de protecție standard, conform protocolului, afirmă managerul unității spitalicești, Cătălin Rotea, care declară că, în Secția Boli Infectioase a Spitalului Slatina, au fost internați în total 72 de pacienți confirmați cu Covid – 19.

Numărul de cazuri înregistrat în județul Olt de la începutul epidemiei de coronavirus a ajuns la 80, potrivit raportării oficiale a Grupului de Comunicare Strategică, la care se adaugă cele cinci cazuri noi.

Politica