vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Studiu: Asimptomaticii dezvoltă anticorpii necesari prevenţiei reinfectării cu COVID-19

Un studiu realizat de o echipă de specialişti ai Institutului Pasteur din Franţa susţine că pacienţii asimptomatici sau cei care manifestă simptome uşoare ale noului coronavirus dezvoltă anticorpi ce i-ar proteja împotriva unei reinfectări. Studiul aduce o concluzie optimistă în problema imunităţii, inclusiv imunităţii de grup, necesară pentru prevenirea unui nou val de îmbolnăviri, scrie Adevărul.

Studiul condus de Olivier Schwartz, şeful unităţii de imunitate a Institutului Pasteur, a prelevat probe de la 160 de cadre medicale ale unui spital din Strasbourg. În condiţiile în care toate studiile s-au axat pe descoperirea anticorpilor la persoanele internate în spital, cele care au manifestat forme medii şi severe ale bolii, reprezentanţii Pasteur s-au axat doar pe pacienţii asimptomatici deoarece ei reprezintă 80% din totalul celor infectaţi.

Potrivit studiului, 99,4% dintre cei investigaţi au dezvoltat anticorpi, iar un singur bărbat de 58 de ani nu a prezentat anticorpi. Specialiştii au precizat că nivelul cel mai mare de anticorpi, aproximativ 97%, a fost depistat după 4 săptămâni de la infectare. O altă concluzie a fost aceea că răspunsul anticorpilor părea să devină din ce în ce mai puternic pe măsură ce pacienţii se vindecau, iar aceştia apăreau a fi mult mai eficienţi în neutralizarea virusului. Nu în ultimul rând, experţii francezi susţin că pacienţii infectaţi şi vindecaţi ar putea beneficia de această imunitate până la 2 ani de la îmbolnăvire.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica