joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Românii care merg în vacanță în Grecia sau Bulgaria stau la întoarcere 14 zile în izolare

Românii care pleacă în vacanță în Grecia sau în Bulgaria trebuie să stea în izolare 14 zile, la revenirea în țară. Măsura ar putea fi ridicată de la 15 iunie, anunță ministrul Economiei, Virgil Popescu.

„Românii pot merge în Grecia și Bulgaria, doar că la întoarcere regula spune că trebuie să intre într-o izolare de 14 zile. Eu cred că până în 15 iunie, când se deschide sezonul estival din Grecia și Bulgaria, lucrurile astea se vor reglementa și anumite țări pot fi exceptate de la acest lucru pe bază de  acorduri bilaterale. (…) Grecia a anunțat data de 15 iunie, nici Bulgaria nu a deschis încă de la 1 iunie”, a declarat Virgil Popescu.

Ministrul speră că românii vor alege turismul intern pentru că „se consideră în siguranță în România”, scrie Digi24.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Premierul Bulgariei a anunțat că, de la 1 iunie, va fi ridicată carantina pentru cetățenii care vin din Grecia și Serbia, în urma unui acord cu statele respective. Și România a fost invitată să se alăture, dar autoritățile de la București nu au făcut încă niciun angajament. 

Bulgaria, Grecia și Serbia ar urma să creeze o bulă turistică și să renunțe la carantina de 14 zile pentru cetățenii celor 3 țări.

Conform Institutului Național de Sănătate Publică, toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internaţională trebuie să stea în izolare la domiciliu pentru 14 zile.

Politica