vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Coronavirus România: 12 judeţe nu au înregistrat niciun caz nou în ultimele 24 de ore

12 judeţe din ţara noastră nu au raportat niciun caz nou în ultima zi: Arad, Brăila, Caraş-Severin, Covasna, Maramureş, Mehedinţi, Olt, Satu Mare, Sălaj, Teleorman, Timiş, Vâlcea.

În ciuda procentului mic de teste confirmate pozitiv, experţii în sănătate publică susţin că este necesar ca autorităţile să comunice câte din testele efectuate zilnic se fac persoanelor deja internate sau aflate în carantină şi câte unor alte persoane suspecte.

„Strategii comunicatori să facă bine să raporteze zilnic câte din testele efectuate zilnic provin de la persoane internate sau aflate în perioada de carantină. După 14 zile, aceste persoane sunt testate zilnic până la externare. În evidenţă raportată – să zicem 5.000 de testări (de ce nu 15.000, cât e capacitatea declarată) vom regăsi o sumedenie de persoane din această categorie sau din rândul personalului medical. Cei pozitivi nu sunt raportaţi – că sunt deja pacienţi (nu mă refer la personal medical), iar pe cei negativaţi nu au de ce să îi raporteze. Aşa se face că este posibil că 200 de cazuri noi să provină din 1.000 de teste efectuate la cazuri care s-au prezentat la camera de gardă – ceea ce este infim. O să vedem că nu testăm mai deloc persoane care ar putea fi cazuri noi!”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Sorin Paveliu, medic primar de medicină internă, citat de Adevărul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Evoluţia epidemiologică din ţara noastră se menţine într-un ritm încet de scădere după ce joi au fost raportate 197 de noi îmbolnăviri, cu 32 mai multe decât în ziua precedentă, ducând bilanţul total al cazurilor din ţara noastră al 18.791. Au fost efectuate nu mai puţin de 12.473 de teste în ultimele 24 de ore, ceea ce înseamnă că doar 1,6% au fost confirmate pozitive. În acelaşi timp, numărul persoanelor declarate vindecate a fost de 12.629, cu 467 de persoane externate în ultima zi. Asta înseamnă că 67% din totalul persoanelor infectate în ţara noastră s-au vindecat.

Politica