vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcenii și-au omagiat eroii: „Nu trebuie să îi uităm pe cei care au scris o pagină în istoria acestei ţări”

Ziua Eroilor a fost sărbătorită de Înălțare. Nu s-au ținut parade sau adunări mari în memoria celor ce ți-au dat viața pentru țară, dar vâlcenii nu au uitat să-și arate respectul. Inspectaratul de Jandarmi Județean Vâlcea a avut un mesaj în cinstea celor ce nu mai sunt, dar au marcat existența românilor.

„Eroii nu mor niciodată! Ziua eroilor,, este sărbătorită în fiecare an cu prilejul zilei, Înălțării Domnlui, în semn de respect şi recunoştinţă pentru ostașii căzuți la datorie de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate, apărarea țării și întregirea neamului .Să nu uităm că prin Decretul-lege nr. 1693/4 mai 1920, România devine prima țară care îi comemorează în aceeași zi atât pe eroii români, cât și pe cei străini. Chiar dacă astăzi nu ne putem omagia eroii, aşa cum obişnuim în fiecare an, nu trebuie să îi uităm pe cei care au scris o pagină în istoria acestei ţări”, au transmis jandarmii.

Reprezentanții ISU Vâlcea au avut și ei un mesaj ce a început la fel ca cel al jandarmilor: „Eroii nu mor niciodată!”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Ziua Eroilor este momentul solemn în care onorăm memoria celor care au scris file de istorie, în lupta pentru libertate. Sacrificiul lor ne învață lecția dureroasă a curajului, a devotamentului, a dedicației, a patriotismului și a dăruirii. Totodată, astăzi cinstim și memoria colegilor noștri, eroi pompieri căzuți la datorie în nobila misiune de protejare și salvare a vieții, camarazi care au renunțat la propria viață pentru ca alții să trăiască. Cinste și onoare memoriei Eroilor Neamului!”, a fost mesajul ISU.

Ca urmare a faptului că restricţiile în vigoare pe perioada stării de alertă nu au permis, aşa cum s-ar fi cuvenit, organizarea unor manifestări de anvergură cu ocazia Zilei Eroilor – Înălţarea Domnului, primarul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău a dorit să marcheze totuşi această zi importantă pentru întreaga Naţiune română. Astfel, joi, la ora 10.40, într-un cadru restrâns, alături de viceprimarii Carmen Preda şi Eusebiu Veţeleanu, edilul-şef a depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor de la Cimtirul Cetăţuia.

Politica