joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pițurcă îi vede pe clujeni favoriți la câștigarea campionatului

Ionuț Stroe, ministrul Sportului, a anunțat că Liga 1 se va relua la data de 13 iunie 2020. Acest lucru va fi posibil doar dacă situația cazurilor de infectare cu noul virus nu va atinge cifre îngrijorătoare. Campionatul intern se va relua cu un duel de foc, între două contracandidate la titlu: CFR Cluj și FCSB. Fostul antrenor al CSU, Victor Pițurcă, este de părere că formația din Gruia are prima șansă în ceea ce privește câștigarea campionatului. Tehnicianul consideră că ardelenii au două mari plusuri față de rivalii de la FCSB și CSU Craiova: jucătorii cu experiență și pe Dan Petrescu.
„Odată cu reluarea campionatului, cea mai avantajată echipă va fi CFR Cluj. De ce? Pentru că CFR Cluj are cel mai puternic lot din punct de vedere fizic. Chiar dacă nu s-au pregătit așa cum trebuie, puterea fizică își va intra în rol. În plus, cei de la CFR au un antrenor (n.r. – Dan Petrescu), care speculează foarte bine acest lucru”, a spus Victor Pițurcă la Digi Sport.
Strategia lui Dan Petrescu îl face pe Victor Pițurcă să-i vadă pe clujeni de neoprit în campionatul intern: „Ei nu se aruncă pe adversar. Îi interesează doar să marcheze un gol și să câștige. Dan Petrescu organizează foarte bine asta. De aceea eu spun că CFR Cluj e favorită fără probleme la campionat”, a mai spus Pițurcă, la Digi Sport.
Dan Petrescu l-a învins pe Pițurcă în sezonul regulat, atunci când „Piți” era încă pe banca alb-albaștrilor. CSU Craiova a pierdut, scor 2-0, pe terenul clujenilor, iar antrenorul oltean și-a lăudat adversarii la finalul meciului: „Nu cred că am terminat în genunchi, dar dacă faci cadouri CFR-ului, normal că te execută. Felicitări CFR-ului, au meritat victoria pentru că parcă și-au dorit mai mult. Atâta timp cât nu înscriem, nu putem avea pretenții să câștigăm punct sau puncte. Poate mesajul de la pauză s-a înțeles, însă trebuie să se înțeleagă prin tot ceea ce faci pe teren. Meciul se îndrepta spre un 0-0, fără probleme, însă când ai mingea în posesie și greșești, iar apoi greșești în continuare… Însă asta e istoria acestui meci, am pierdut, gata. Chiar dacă ne-au lipsit cei mai buni 2 jucători, nu putem da vina pe asta. Avem un lot valoros, indiferent cine joacă trebuie să se decurce. Și am demonstrat în prima repriză, când am controlat jocul. Diferența s-a făcut în repriza a doua, când CFR și-a dorit mai mult victoria”, a precizat Victor Pițurcă la acea vreme.
În play-off-ul Ligii 1, în acest moment, conduce CFR Cluj, cu 30 de puncte. Pe doi se află FCSB cu 26 de puncte, la egalitate cu ocupanta poziției a 3-a, CSU Craiova. Astra și Botoșani au câte 24 de puncte, în timp ce Gaz Metan 23.

Politica