miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bergodi a scăpat de carantină: „Jucătorii trebuie să se gândească la obiective înalte”

Cristiano Bergodi a ieșit ieri din carantina de 14 zile, iar astăzi va conduce primul antrenament în Bănie

Antrenorul italian a spus, la ieșirea din hotel, că nu va opera schimbări majore la echipă, întrucât predecesorul său, Corneliu Papură a făcut treabă bună: „Au fost două săptămâni ciudate, plus cele două luni în Italia. Oamenii au fost foarte amabili şi am fost mulţumit. Am fost în hotel cu Mirko Pigliacelli, dar nu ne-am văzut. Sunt îmbrăcat deja în alb-albastru, și masca e alb-albastră, cum e la Craiova și la Lazio. Am urmărit jocurile echipei în cameră şi am văzut ce lot am la dispoziţie. Am vorbit cu jucătorii prin mesaje, de pregătire s-a ocupat preparatorul fizic. Nu va fi ușor cu masca pe față, dar va fi mai greu să jucăm fără spectatori. Nu voi schimba ce a făcut bun Cornel Papură, plecăm de la o bază bună, de la un sistem bun, de la niște jucători buni”.
Bergodi a găsit deja un alibi în cazul unor rezultate mai puțin satisfăcătoare, deplângând de pe acum absența fanilor din tribune: „Este greu din punct de vedere mental când eşti în carantină. Nu mi-e teamă, dar trebuie să respectăm deciziile. Va fi foarte greu că nu vom avea suporterii lângă noi. Cunosc jucătorii, mai ales că i-am întâlnit în acest sezon. Trebuie să avem un final de campionat foarte bun”.
Antrenorul a precizat totodată că nu e treaba lui dacă Rotaru îl va transfera sau nu pe Mihăilă: „Jucătorii trebuie să se gândească la cel mai înalt obiectiv. Patru puncte nu sunt foarte multe faţă de CFR, ținând cont că mai sunt 3 derby-uri. Știu că azi se împlinesc 2 ani de când Craiova a luat Cupa României, cu Devis Mangia, mi-a dat chiar un mesaj de felicitare că am preluat Craiova. Nu l-am întrebat multe, fiindcă e mai bine să-ți faci propria părere despre lot. Mihăilă este în creștere, are talent, dar este tânăr, nu este problema mea dacă se transferă sau nu”.
Cristiano Bergodi va conduce astăzi prima ședință de pregătire, ce se va desfășura la baza de la Lunca Jiului. 

Politica