sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Societate comercială, amendată de polițiștii gorjeni pentru transport ilegal de lemne

Un ansamblu de vehicule, format din cap tractor și remorcă, a fost oprit în trafic de polițiștii gorjeni. În urma verificărilor, oamenii legii au constatat faptul că exista o diferență de 5,2 mc lemn rotund fag, față de cantitatea înscrisă în avizul de însoțire a transportului.

„Polițiști din cadrul Poliției Orașului Tismana au acționat pentru respectarea legalității exploatării și transportului de material lemnos. Cu această ocazie polițiștii au identificat în trafic, un ansamblu de vehicule, format din cap tractor și remorcă, aparținând unei societăți comerciale, transportând material lemnos, iar în urma controlului efectuat, a rezultat o diferență de 5,2 mc lemn rotund fag, față de cantitatea înscrisă în avizul de însoțire a transportului”, se arată într-un comunicat al IPJ Gorj.
Polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale a societății comerciale, cu amendă în valoare de 6.000 lei, conform Legii nr.171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice. Totodată, s-a dispus confiscarea valorică a volumului de 5,2 mc de lemn, în valoare de 1.123 de lei. Astfel, paguba societății comerciale a sărit de 7.000 de lei.
Tot în județul Gorj, oamenii legii au prins un tânăr de 22 de ani, din comuna Plopșoru, în timp ce transporta, cu o autoutilitară, 5 mc de material lemnos, specia salcâm și tei, pentru care nu deținea documente legale de proveniență.

„Polițiștii au stabilit faptul că materialul lemnos transportat ar fi fost tăiat fără drept și sustras de tânărul din comuna Plopșoru, ajutat de alți doi localnici cu vârste de 21 și 47 de ani. Material lemnos a fost  ridicat în vederea continuării cercetărilor și lăsat în custodia Ocolului Silvic Turceni”, informează IPJ Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept și sustragere de arbo

Politica