joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Peste două săptămâni, cozile de pe DN 6 vor dispărea. S-au urgentat lucrările la sensul giratoriu de la Șimian

Prefectul de Mehedinți, Cristinel Pavel, a cerut urgentarea lucrărilor efectuate la sensul giratoriu permanent de la Șimian. Directorul general al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova, Bogdan Bratu, a dat asigurări că în două săptămâni, lucrările vor fi finalizate.
De o săptămână se lucrează la construcția sensului giratoriu permanent aflat pe DN 6, km 332+180, la intersecţia cu DN 56A, km 79+147, de la Şimian. Este o lucrare a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin DRDP Craiova, în valoare de 1 milion de lei. Solicitarea prefectului Cristinel Pavel de a urgenta lucrările este motivată de circulația rutieră din zonă, care este foarte îngreunată în această perioadă.
„După cum se observă, în acest punct de intersecție dintre două drumuri naționale cu un trafic rutier foarte ridicat, se construiește un sens giratoriu extrem de necesar pentru fluidizarea circulației. Din cauza lucrărilor se formează cozi, conducătorii auto își pierd răbdarea. De aceea am solicitat constructorului urgentarea lucrărilor la acest sens giratoriu permanent, astfel încât traficul rutier în zonă să se desfășoare în condiții de siguranță și confort”, spune prefectul Cristinel Pavel.
Miercuri, la vizita pe teren a prefectului, a fost prezent și directorul general al DRDP Craiova, Bogdan Bratu, precum și primarul comunei Șimian, Constantin Trușcă. Bratu susține că sensul giratoriu va fi gata în două săptămâni.
„Lucrările au început acum o săptămână și în maxim două săptămâni cu siguranță le finalizăm. Am discutat acum cu constructorul să lucrăm și seara până târziu și în două săptămâni cu siguranță terminăm aceste lucrări”, a precizat directorul general al DRDP Craiova.
Primarul comunei Șimian a făcut demersuri pentru construcția acestui sens giratoriu cu câțiva ani în urmă.
„Chiar de la începutul mandatului meu de primar al comunei Șimian, am făcut demersuri pentru a se realiza acest sens giratoriu, dar am întâmpinat refuzuri din partea autorităților. Iată că după atâția ani reușim să realizăm acest sens giratoriu, care este foarte important pentru traficul rutier din această zonă. Cei care circulau înainte de construcția acestui sens, fie el și provizoriu, își amintesc de cozile la care erau nevoiți să aștepte. Aș vrea să ne cerem scuze la cei pe care îi deranjăm, dar pe un drum național se lucrează mai greu”, spune primarul Constantin Trușcă.
Sensul giratoriu de la Şimian va fi iluminat prin intermediul unui stâlp şi printr-un dispozitiv de iluminare circulară cu lămpi de tip LED.

Politica