vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Eliza Peța-Ștefănescu, deputat PSD de Dolj: „Sectorul HoReCa trebuie redeschis urgent, cu măsuri clare, anunțate din timp, pentru toate locațiile”

Sectorul HoReCa este unul dintre cele mai afectate de pandemia de Coronavirus, iar acum, în apropierea datei de 1 iunie, patronii de hoteluri, restaurante și de cafenele nu știu exact ce se va întâmpla cu afacerile lor, mai exact dacă își vor putea deschide terasele. În afară de a emite opinii și presupuneri, guvernul liberal bâjbâie în continuare și îi ține în suspans pe cei care au afaceri și angajați în domeniu. Lipsa de comunicare concretă reprezintă o jignire la adresa industriei ospitalității, dar și la cea a cetățenilor, care își doresc să se poată bucura în sfârșit și în mod responsabil de sezonul estival, consideră deputatul PSD de Dolj, Eliza Peța-Ștefănescu.

„Au trecut aproximativ trei luni de când cetățenii au fost închiși în case, iar afacerile lor au fost îngropate de cel mai iresponsabil guvern al României din ultimele trei decenii. Ne aflăm în fața unei date extrem de importante pentru antreprenorii din HoReCa, 1 iunie, iar guvernul liberal nu face nimic altceva decât să transmită semnale mixte legate de deschiderea teraselor, dar și de masurile concrete care trebuie luate astfel încât activitatea lor să se poată desfășura conform reglementărilor. Absolut nicio persoană dintre cele care dețin astfel de afaceri nu are idee dacă terasele se vor deschide de la 1 iunie, astfel că se află într-o situație extrem de ingrată. Acești oameni trebuie anunțați din timp, pentru a-și putea pregăti spațiile, astfel încât să fie în regulă cu totul. Nu este genul de anunț care să fie făcut precum cel din ziua anterioară instaurării stării de alertă, atunci când românii aflau la 11.00 noaptea ce trebuie să facă peste o oră. Comportamentul acesta este inadmisibil pentru un guvern care se pretinde responsabil. Nu face decât să demonstreze, din nou, exact opusul”, consideră deputatul PSD de Dolj, Eliza Peța-Ștefănescu.

Deputatul a mai punctat că România se putea inspira cu succes din politicile altor țări, având în vedere că există suficiente exemple la nivel european unde viața a revenit încet-încet la normal, cu respectarea măsurilor de siguranță.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Este absolut normal ca toți românii să-și dorească să fie liberi, având în vedere că vedem zilnic, în presă, exemplul altor țări care au relaxat restricțiile, luând măsurile de siguranță necesare. Pe plaje, pe terase, oamenii din țări care au fost capabile să gândească strategii își petrec timpul de care le-a fost atât de dor, sănătos pentru ei mai ales din punct de vedere psihic. Românii trebuie făcuți să înțeleagă că responsabilitatea lor este mai mare acum, dar dacă se vor proteja, vor putea reveni la viețile lor de până acum câteva luni. Ei nu trebuie ținuți în casă cu forța, privați de bucuriile vieții și dresați cu amenzi și frică de către un guvern care nu lucrează pentru oameni. Respectul se dobândește și este reciproc, dar aceasta este o informație pe care actualul guvern liberal nu pare să o cunoască. În plus, totul este neclar, iar în lipsa unui viitor concret, românii nu vor putea să ia decizii economice, familiale sau sociale. Guvernul liberal a creat haos, suspiciune și a semănat în sufletul românilor incertitudinea zilei de mâine, prin lipsa de viziune și de specialiști care să redreseze viața cetățenilor. Aceasta este o greșeală care nu trebuie uitată niciodată”, a conchis deputatul PSD de Dolj, Eliza Peța-Ștefănescu.

Politica