sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

DNA, Consiliul Concurenței și CNCD, implicate de Mititelu în bătălia pentru Oblemenco!

Patronul FCU Craiova caută ajutor la mai multe instituții ale statului pentru a împărți stadionul cu rivala CSU Craiova

În războiul cu Rotaru pentru supremație în Bănie, Mititelu mizează pe ideea că stadionul de 55 de milioane de euro e bun public, ridicat din bani guvernamentali, deci ai tuturor românilor, precum și cu co-finanțare de la bugetul local, adică din banii tuturor craiovenilor, așa că are și el dreptul să presteze pe arena ultramodernă. Potrivit antrenorului Trică, imediat după promovarea în B, Mititelu și-a trimis oamenii la Primărie cu o depeșă în care revendica dreptul de a evolua pe Oblemenco, arătându-se dispus să plătească în avans 120.000 euro. Răspunsul a fost cel mai probabil unul negativ, așa că Mititelu a luat la rând organisme ale statului pentru a-și găsi rezolvare la problemă.
Într-o primă fază a apelat la Consiliul Național pentru Combaterea Discrimitării. Șeful instituției, Csaba Asztalos, a povestit la momentul respectiv: „Acum ne aflăm în procesul de citare a părților și vrem să vedem cum își justifică reprezentanții Consiliului Local al Primăriei din Craiova decizia pe care au luat-o. Vrem să ni se argumenteze punct cu punct de ce echipa domnului Mititelu nu poate să joace pe «Oblemenco», deși stadionul este făcut din bani publici. Eu am spus și acum două, trei săptămâni că dacă nu poți argumenta aceste decizii punct cu punct, atunci este un abuz”. Acesta a adăugat: „Vrem să vedem argumentat de ce echipa domnului Mititelu a avut voie să joace pe Ion Oblemenco doar în acel meci din Cupa României, deși cum v-am spus mai devreme stadionul este făcut din bani publici. Trebuie să vedem de ce la Craiova nu se poate ca două echipe din oraș să joace pe același stadion, iar în Europa sunt echipe care pot să joace pe același stadion. Apoi, după ce vom analiza acest dosar noi vom trimite hotărârea noastră către judecător”.
Următoarea instituție a fost Consiliul Concurenței, care, potrivit prosport.ro, a trimis următorul mesaj: „Autoritatea de concurență, folosind pârghiile conferite de Legea concurenței nr. 21/1996, republicată, cu modificările și completările ulterioare (numită, în continuare, ,,Legea concurenței”) a solicitat de mai multe ori Primăriei Municipiului Craiova adoptarea de reguli nediscriminatorii pentru acordarea dreptului de utilizare temporară a Complexului Sportiv Craiova – Stadion Ion Oblemenco.
Primăria Municipiului Craiova a comunicat Consiliului Concurenței că are în vedere elaborarea și aprobarea unui regulament transparent și nediscriminatoriu pentru acordarea dreptului de utilizare temporară a Complexului Sportiv Craiova – Stadion Ion Oblemenco, cu respectarea condițiilor precizate în adresa Consiliului Concurenței nr. RG/13319/30.09.2019, transmisă Primăriei Municipiului Craiova.
Autoritatea de concurență va analiza proiectul de regulament pentru a se asigura că acesta nu conține elemente de discriminare”.
Apoi, Mititelu a alarmat Direcția Națională Anticorupție (DNA) cu privire la situația stadionului Ion Oblemenco, instituție ce are pe masă o plângere în această direcție de la patronul FCU.
De partea cealaltă, în spațiul public, rivalul Mihai Rotaru s-a mărginit la două comunicate postate pe site-ul clubului pe care-l patronează în care încearcă să-l facă praf pe Mititelu. Rotaru se leagă de mutarea echipei în urmă cu 10 ani, de faptul că Mititelu nu și-a dorit să joace pe Extensiv – ipoteză combătută de finanțatorul FCU cu acte, precum și de atitutinea autorităților din Severin și Craiova, care nu au permis grupărilor FC Drobeta și Gaz Metan CFR Craiova să presteze pe stadioanele Municipal, respectiv Ion Oblemenco.

Politica