joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

PMP Dolj: Alegerile locale și parlamentare trebuie să aibă loc în acest an

Deputat Ion Cupă, vicepreședinte național PMP: „Până la 30 iunie, cel mai târziu, ar trebui să avem calendarul electoral al acestui an. Amânarea alegerilor pentru 2021 ar fi o mare greșeală”

PMP a demonstrat, prin toată activitatea sa, că este un partid profund atașat valorilor democrației și statului de drept. Alegerile libere sunt garanția că democrația își urmează cursul ei, chiar și într-o situație mai complicată, cum este cea pe care o traversăm acum.
Considerăm că nu există motive pentru amânarea alegerilor locale și parlamentare pentru anul viitor. Comunitățile locale au nevoie de lideri legitimați de votul popular. România are nevoie de un guvern rezultat din încrederea cetățenilor exprimată la urne.
„Credem că trebuie demarate consultări politice cât mai repede astfel încât, în maximum o lună de zile, să avem un calendar electoral clar pentru anul în curs. Propunerea PMP este ca alegerile locale să aibă loc pe 27 septembrie, iar cele parlamentare pe 6 decembrie”- apreciază deputatul Ion Cupă, vicepreședinte național al PMP și lider al PMP Dolj.
Va urma o perioadă dificilă privind ieșirea din criza economică și recesiunea de la nivel european. Ea trebuie abordată cu lideri care au suport popular oferit prin votul cetățenilor. Sunt multe alte state europene care nu ezită să organizeze alegeri la termen în acest an.
Toate partidele românești atașate valorilor democratice ar trebui să susțină un asemenea calendar întemeiat pe argumente raționale. PSD ar trebui să iasă din jocul duplicitar în care, pe de o parte critică „dictatura PNL” iar, pe de altă parte, vrea amânarea alegerilor pentru anul viitor, în vară.
Sunt destule probleme de rezolvat în România. Nu avem nevoie de noi tensiuni politice, de o nouă criză politică. Votul cetățenilor este suveran și el trebuie lăsat să se exprime.

Biroul de presă PMP Dolj

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica