vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Mama unei asistente de la Serviciul de Ambulanță, ultimul caz de infecție cu COVID-19

Potrivit datelor raportate de Grupul de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore, Oltul a înregistrat un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus, al 76-lea caz din județ. Noul caz face parte din focarul apărut la Serviciul Județean de Ambulanță, fiind contactul unei asistente deja depistată cu noul virus.

Ultima îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 înregistrată în județul Olt este mama unei asistente medicale de la Ambulanță, scrie Evenimentul de Olt.

„De la informarea precedentă referitoare la situaţia epidemiologică din judeţul Olt a fost înregistrat un singur caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2, contact de familie a unui caz confirmat anterior, din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Olt. Ancheta epidemiologică în legătură cu clusterul de infectare COVID-19 de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt continuă”, se arată într-un comunicat remis de Prefectura Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Până acum, 24 de îmbolnăviri au legătură cu focarul de la Serviciul de Ambulanță Olt, respectiv 20 de angajați și patru contacți de familie. Trei dintre cei patru membri de familie sunt soțul, jandarm în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, și cei doi copii ai unei asistente medicale.

În judeţul Olt, în carantină instituţionalizată sunt 73 de persoane. Alte 1.757 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. Până luni, 25 mai, în Olt au fost prelucrate 2.354 de teste.

Politica