Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Heroină de 1,5 milioane euro, în vama Calafat

Publicat

pe

Captură impresionantă de droguri în vama Calafat. Aproape 50 kilograme de heroină au fost găsite ascunse în cabina unui TIR. Dacă ar fi ajuns pe piață, traficanții ar fi câștigat 1,5 milioane euro.

Drogurile au fost descoperite de poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat – judeţul Dolj în cabina unui camion condus de un cetăţean bulgar.
„În data de 24.05.2020, în jurul orei 16.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat – județul Dolj s-a prezentat pentru a intra în țară, cetățeanul bulgar S.I., în vârstă de 38 de ani, la volanul unui autocamion înmatriculat în  Bulgaria.

Cu ocazia controlului specific, acţionând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au descoperit în cabina autocamionului, într-o geantă de voiaj ascunsă printre bagaje şi sacoşe cu mâncare, mai multe pachete ce conțineau o substanţă pulverulentă de culoare maro, cu miros înţepător, în greutate de aproximativ 50 kg, susceptibilă a fi heroină”, arată Poliția de Frontieră. Bulgarul a declarat că geanta de voiaj nu îi aparține și că i-a fost înmânată de un prieten, pentru a o duce în Elveția.
„Întreaga cantitate de substanță a fost ridicată de către lucrători B.C.C.O. Craiova şi trimisă spre expertiză la Laboratorul de Analiză şi Profil al Drogurilor din cadrul IGPR.

În cauză, cercetările sunt continuate de procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală împreună cu B.C.C.O. Craiova, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri de mare risc, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.
Totodată, capul tractor a fost indisponibilizat la sediul STPF Dolj, iar cetăţeanul bulgar a fost reţinut pentru 24 de ore, acesta urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă”, mai arată Poliția de Frontieră.

Continue Reading