vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vijeliile și grindina au făcut ravagii în Gorj și Vâlcea

15 județe s-au aflat, total sau parțial, sub cod portocaliu de ploi și vijelii. Acolo vântul a suflat cu până la 70 de kilometri pe oră, a plouat torențial și a căzut grindină.

În județul Gorj, cele mai mari probleme le-a făcut ploaia torențială. În Târgu Jiu, mai multe străzi au fost inundate de apa care a ajuns în unele locuri la 30 de centimetri înălțime.

Grindină a căzut și în județul Vâlcea. În câteva zeci de minute, un strat de gheață a acoperit curțile și grădinile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Județul Argeș a fost unul dintre cele mai afectate de fenomenele meteo extreme. Potrivit imaginilor trimise de oameni, postului Digi24, temperaturile au scăzut brusc și că furtunile au adus grindină care le-a distrus grădinile.

Meteorologii anunță că vremea va deveni rece pentru această dată în majoritatea regiunilor, cu temperaturi ce nu vor mai trece de 23 de grade în regiunile vestice.

Vor mai fi averse, tunete și fulgere la munte, în sud, sud-est și în centru, însă în restul teritoriului, norii vor fi trecători și doar izolat va ploua slab.

Vântul va mai avea intensificări în timpul ploilor, dar se va face simțit și în regiunile vestice.  

Noaptea, în zona montană înaltă vor fi precipitații mixte.

Vremea se va menține rece pentru această dată până la finalul săptămânii. În prag de weekend, va ploua slab în sudul, în estul țării și în zonele montane, iar noaptea, la altitudini mari, vor fi ninsori, lapoviță și rafale de 80 km/h. Vântul va sufla cu 55 km/h și în sud-vest, centru și nord-est.

Sâmbătă, va mai ploua slab, cel mai probabil în Dobrogea, iar noaptea în jumătatea de nord-vest a teritoriului, unde se pot strânge cantități mari de apă.

Duminică, furtunile vor cuprinde majoritatea regiunilor, cu excepția celor sud-estice.

Foto: facebook

Politica