joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Străzile din Târgu Jiu, inundate! Primarul orașului a răbufnit

Mai multe străzi din Târgu Jiu şi câteva spaţii comerciale au fost inundate după ce ploile au lovit puternic în județul Gorj. Bulevardul Constantin Brâncuşi din oraș a fost inundat, pentru că reţeaua de canalizare pluvială nu a făcut față cantității de apă adusă de precipitații.
Astfel de probleme au fost și în alte zone din Târgu Jiu. Mai multe mașini și-au pierdut numerele de înmatriculare, iar un șofer a rămas blocat cu autoturismul în apă pe strada LT. Colonel Dumitru Petrescu. Pietonii s-au trezit cu apa până la genunchi.
Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a lansat acuze grave după incidentele provocate de ploile torențiale din municipiu. Edilul susține că autoritățile locale sunt blocate între ciocan și nicovală.
„Diferența dintre canalizarea facută de APAREGIO, cu 80 de milioane de euro și cea realizată de primărie. Este adevărat că și cantitatea de apă căzută ieri a fost foarte mare. Am simțit-o în încălțăminte, o vom simți și la buzunare. În perioada 2007 – 2013, societatea de apă și canal a scumpit de 6 ori apa „potabilă” și de 10 ori canalizarea. Iar noi trebuie să le plătim apa de ploaie care curge pe străzi.
APAREGIO a beneficiat de 80 de milioane de euro, bani europeni, investiție în urma căreia ar fi trebuit să avem o canalizare fără cusur. Rezultatul îl vedem. Din păcate, nu putem interveni pe lucrările lor, fiind un proiect pe bani europeni. Dar nici nu putem sta degeaba. De aceea realizăm lucrări pentru canalizare în zonele în care ne este permis. Au avut unii grijă, în anii trecuți, să pună și municipiul Târgu Jiu între ciocan și nicovală. Dacă renunțăm la APAREGIO vom fi obligați să dăm noi înapoi 80 de milioane de euro, banii aruncați de societate pe apa Jiului. Dacă nu renunțăm, trebuie să suportăm, în continuare, bătaia de joc”, a transmis Marcel Romanescu.
Totuși, astfel de probleme nu au fost doar în Târgu Jiu. În mai multe comune din Gorj, grindina a făcut prăpăd, distrugând grădinile. Şi în zona montană Rânca, grindina a fost de mari dimensiuni, totul devenind alb.

Politica