marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. O angajată a Serviciului de Ambulanță, confirmată cu coronavirus

O angajată a Serviciului de Ambulanță Județean Olt a fost confirmată cu coronavirus. În prezent, femeia se află internată în Spitalul Mioveni din județul Argeș. 

Potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt, asistenta are 45 de ani, este din Argeș și a fost internată, având semne specifice infecției încă din data de 16 mai. În ultimele 14 zile, ea a intrat în contact atât cu colegii de tură, cât și cu pacienți, scrie olt-alert.ro

„Persoana de sex feminin, în vârstă de 45 ani, din județul Argeș, a fost internată în Spitalul Covid Mioveni din data de 18.05.2020, cu semne specifice infecției din data de 16.05.2020.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din ancheta epidemilogică reiese că pacienta este angajată a Serviciului Județean de Ambulanță Olt. Au fost identificați toți contactii direcți, dintre angajații S.J.A Olt. Au fost identificați pacienții cu care a venit în contact în ultimele 14 zile, în timpul programului de lucru, ocazie cu care s-au și recoltat teste de control pentru determinarea infecției COVID-19. Contacții de familie sunt în supravegherea județului de domiciliu”, se arată într-un comunicat al DSP Olt.

Autoritățile au luat măsuri și în privința colegilor cu care asistenta s-a aflat în contact, aceștia fiind testați și, apoi, trimiși acasă, în izolare. Este vorba de 20 de cadre medicale cu care femeia lucra pe tură, locul lor la serviciu fiind luat de alți colegi chemați de acasă.

Este al doilea caz de cadru medical infectat cu coronavirus în Olt, după ce, săptămâna trecută, a fost confirmată pozitiv o asistentă din Secția Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Slatina.

De la începutul epidemiei de coronavirus, în județul Olt au fost înregistrate 53 de cazuri de persoane diagnosticate cu infecția COVID-19, nepunându-se la socoteală și cazul asistentei de la Ambulanță, care a fost înregistrat în Argeș.

Politica