marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CNCD i-a amendat pe Klaus Iohannis, PSD și Traian Băsescu

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) l-a amendat pe președintele Klaus Iohannis cu 5.000 de lei pentru declarațiile la autonomia Ținutului Secuiesc și Ardealul dat ungurilor, constatând că acestea constituie discriminare și încalcă dreptul la demnitate pe criteriul de apartenență etnică/națională.

De asemenea, CNCD a decis, miercuri, să sancționeze și declarații făcute de Traian Băsescu și de lideri ai PSD, scrie Hotnews.

Votul în Colegiul CNCD a fost 6-1 pentru constatare, și 5-1 pentru amendă, potrivit unui comunicat al instituției.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reamintim că, președintele Klaus Iohannis a lansat un atac extrem de dur la adresa PSD, acuzând partidul că vrea „să dea Ardealul ungurilor” și spunând că este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlament.

„E incredibil ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD-ul a ajutat UDMR-ul să treacă prin Camera Deputaților o lege care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD, este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României. În timp ce noi, eu, Guvernul, ne luptăm cu pandemia de coronavirus, PSD-ul, marele PSD, se luptă în birourile secrete ale Parlamentului ca să dea Ardealul ungurilor”, a spus Iohannis.

UDMR i-a cerut președintelui Klaus Iohannis să-și ceară scuze pentru declarația făcută de la Cotroceni referitoare la legea privind Ținutul Secuiesc, Kelemen Hunor susținând că este un mesaj tipic PRM-ist care instigă la ură împotriva maghiarilor.

„Klaus Iohannis, isterizat si nervos, a avut o declarație nedemnă pentru un președinte, cu un mesaj tipic PRM-ist violent și periculos: ungurii ne iau Ardealul. Astăzi am fost martorii unui eveniment fără precedent în ultimii 30 de ani: de la microfonul Cotroceniului se dezinformează grosolan și se instigă împotriva maghiarilor. UDMR respinge ferm acest gen de discurs și orice fel de instigare. Președintele trebuie să-și ceară scuze pentru acest derapaj periculos”, a scris Kelemen Hunor pe Facebook.

Politica