Conecteaza-te cu noi

Dolj

Craioveanul care a vrut să-și scape concubina de dosar penal mituind polițiștii, la un pas de sentință

Publicat

pe

Tribunalul Dolj a anunțat, ieri, că va pronunța pe 21 mai a.c. sentința în cazul bărbatului din Craiovița Nouă care a vrut să-și scape concubina de dosar penal pentru furt mituind doi polițiști cu 50 de euro. Craioveanul a fost trimis în judecată pentru dare de mită, Tribunalul a decis începerea procesului, inculpatul a contestat hotărârea la Curtea de Apel Craiova, contestația fiind respinsă.

Reamintim că, reprezentanții Direcției Generale Anticorupție anunțau, la sfârșitul anului trecut, faptul că: în data de 12 decembrie 2019, ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au organizat şi realizat prinderea în flagrant a unui bărbat, cu ocazia remiterii sumei de 50 euro unor agenți de poliție, ambii din cadrul I.P.J. Dolj – Poliţia Municipiului Craiova – Secţia 5 Poliţie, pentru a nu întocmi dosar penal concubinei inculpatului, pentru săvârşirea infracţiunii de furt, ce fusese anterior constatată.

În fapt, în urma sesizării telefonice efectuate de reprezentanţii unui magazin din Craiova, cu privire la faptul că o persoană a sustras mai multe bunuri din magazin, echipajul de poliţie s-a deplasat la faţa locului. Agenţii de poliţie, după constatarea infracţiunii de furt săvârşită de o anumită persoană, au procedat la conducerea la sediul Secţiei 5 Poliţie Craiova a acesteia și a unui bărbat care o însoțea, în vederea întocmirii actelor de constatare a infracţiunii.
Pe timpul întocmirii documentelor de constatare a infracţiunii, bărbatul a promis celor doi lucrători de poliţie diverse sume de bani, pentru a nu i se întocmi dosar penal persoanei suspectată de furt, însă aceştia au refuzat categoric oferta, au anunţat şeful ierarhic şi au procedat în continuare la întocmirea actelor de constatare a infracţiunii.
S-a procedat la constituirea şi deplasarea unei echipe operative la sediul Secţiei 5 Poliţie Craiova unde, cu ocazia întocmirii documentelor de constatare a infracţiunii de furt, bărbatul a remis lucrătorilor de poliţie suma de 50 euro, moment în care s-a intervenit şi s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.
Acesta a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de dare de mită, iar procurorul de caz a dispus reținerea inculpatului pe o perioadă de 24 de ore.

Pe 13 decembrie 2019 a fost prezentat Tribunalui Dolj cu propunere de arestare preventivă, însă instant a dispus față de bărbat măsura arestului la domiciliu: „Respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj privind pe inculpatul Bălteanu Ştefan. În baza art. 227 alin. 2 Cpr pen raportat la art. 202 alin. 4 lit. d şi art. 218 C.pr.pen. Dispune luarea faţă de inculpatul Bălteanu Ştefan, a măsurii arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile cu începere de la 13.12.2019 şi până la 11.01.2020, inclusiv”.
Bărbatul a fost trimis în judecată pentru dare de mită, pe 16 ianuarie a fost plasat sub control judiciar, iar luna trecută Tribunalul Dolj a decis că poate începe procesul: „constată legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul din data de 23.12.2019 emis în dosarul nr.353/P/2019 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj privind pe inculpatul Bălteanu Ștefan, trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită prevăzută de art.290 alin.1 din Codul penal raportat la art.6 din Legea nr.78/2000, precum și legalitatea administrării probelor şi efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecății cauzei privind pe inculpatul Bălteanu Ștefan. Cu drept de contestație în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunțată în camera de consiliu”.

Ieri, când ar fi trebuit să fie primul termen de judecată, judecătorii de la Tribunalul Dolj au anunțat că vor pronunța hotărârea în acest caz pe data de 21 mai a.c.

Continue Reading