vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mititelu pune pe masa Primăriei 120.000 euro! Stadionul e pe minus cu 900.000 euro!

Patronul FCU Craiova a declanșat bătălia pentru Oblemenco. Autoritățile locale au respins primul asediu.

Eugen Trică, antrenor la echipa lui Mititelu, a dezvăluit că patronul său a fost dispus să plătească în avans 120.000 de euro pentru a juca pe stadionul Ion Oblemenco în stagiunea 2020-2021. Însă Primăria Craiova a refuzat banii, susține Trică.
„Am cerut primăriei, atât președintele Marcel Pușcaș, cât și patronul. Domnul Mititelu a vrut să plătească în avans, pentru cele 15 etape de acasă, însă cei de la primărie nu au acceptat acest lucru. Era vorba de o sumă de vreo 120.000 de euro”, a spus antrenorul FCU Craiova la ProX.

„Noi ne dorim de vreo 3 ani să jucăm pe Oblemenco, dar nu s-a reușit. Sper ca autoritățile din Craiova să ne dea și nouă undă verde ca să revenim pe stadion. Doar meciuri din prima ligă și din Cupa României pot avea loc pe acel stadion. Primul nostru meci pe Oblemenco a fost în Cupa României, cu U Cluj.”, a mai spus Trică.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Lobby de la Săndoi!
În mod ciudat, unul dintre susținătorii ideii FCU Craiova pe Oblemenco e Emil Săndoi, fost antrenor la rivala locală. El a spus: „Au promovat cei de la FCU, mi se pare normal să joace și ei pe Oblemenco! Nu e rău că avem în Craiova două echipe, am avut perioade în care două grupări jucau și în prima ligă, când erau Electroputere, Extensiv. Nu cred că ar trebui să fie ciocniri acum. Să-ți dau un exemplu, când era echipa patronată de Mititelu, mulți dintre angajații de la CSU erau la FCU. În afară de mine, Cârțu și Craioveanu, toți marii fotbaliști ai Craiovei au trecut și pe la FCU, și sunt acum la CSU”.

De ce refuză Primăria!
Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local al Municipiului Craiova, stadionul ultra-modern din Bănie poate fi închiriat de cluburi doar pentru meciuri din cupe europene, Liga 1 și Cupa României, începând cu faza 16-imilor de finală. În conformitate cu această hotărâre, FCU Craiova a prestat pe arena din Bănie, în toamna lui 2019, în 16-imile de finală ale Cupei României, contra divizionarei B „U” Cluj.

Pierderi de 900.000 euro în 2019!
Într-un răspuns dat de Primăria Craiova la o cerere pe baza legii 544/2001, privind liberul acces la informații publice, rezultă că autoritățile locale au înregistrat pierderi mari în 2019 prin administrarea stadionului Ion Oblemenco. Primăria a avansat următoarele cifre, în dreptul veniturilor: 1.171.618, 25 lei, iar al cheltuielilor: 5.405.898,11. Așadar, primăria a ieșit pe minus cu 4.234.279,86 lei. Mai explicit: de la bugetul local, din banii tuturor craiovenilor, stadionul Oblemenco a înghițit aproape 900.000 euro.

Politica