vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Japonia intră în recesiune

Japonia a intrat în recesiune pe fondul epidemiei de coronavirus, a treia cea mai mare economie din lume a scăzut cu 3,4% în primele trei luni ale anului 2020, comparativ cu un an în urmă.

Scăderea de 3,4% a produsului intern (PIB) în creștere în primele trei luni ale anului 2020 vine după o scădere de 6,4% în ultimul trimestru al anului 2019, situație definită drept recesiune tehnică, scrie Digi24 care citează BBC.

Consumatorii au fost afectați de impactul coronavirusului dar și de o majorare a impozitului pe vânzări la 10%, de la 8% în octombrie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În timp ce Japonia a ridicat starea de urgență în 39 din cele 47 de prefecturi ale sale, perspectivele economice pentru trimestrul actual sunt la fel de sumbre.

Guvernul japonez a anunțat deja un pachet record pentru stimularea economiei în valoare de 1.000 de miliarde de dolari, iar Banca Japoniei și-a extins măsurile de stimulare pentru a doua lună consecutivă în aprilie, scrie Mediafax. Primul ministru Shinzo Abe a promis o rectificare bugetară la sfârșitul acestei luni.

Japonia se confruntă cu o provocare unică, întrucât economia sa a rămas în stagnare de zeci de ani, în comparație cu economiile mai dinamice ale rivalilor din SUA și China.

Japonia a avut peste 16.000 de cazuri de coronavirus confirmate și aproximativ 740 de decese.

Politica