vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Încă o zi fără cazuri noi de coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică a publicat, duminică, noile cazuri de infecții cu virusul COVID-19 din România. Potrivit datelor oficiale, în județul Olt nu s-a înregistrat nicio nouă îmbolnăvire cu coronavirus.
Ultimul caz de infecție cu noul coronavirus, înregistrat în Olt, a fost raportat vineri, 15 mai. Este vorba de o asistentă medicală de pe Secția Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Județean de Urgență Slatina, confirmată pozitiv, joi, cu noul virus. Rezultatul pozitiv la testarea pentru depistarea infecției s-a aflat în urma testării a aproximativ 300 de angajați ai Spitalului Slatina de pe mai multe secții ale unității medicale, printre care și ATI.
Angajata este singura diagnosticată cu virusul SARS-CoV-2, restul analizelor fiind negative, scrie Evenimentul de Olt.
Oltul a înregistrat până acum 53 de infecții cu coronavirus, iar ultimele date arată că 37 dintre oltenii diagnostcați cu acest virus au fost deja declarați vindecați și externați din unitățile medicale în care au primit tratament de specialitate. Alți 14 sunt în continuare internați în spital.
În județ s-au înregistrat și două decese din cauza COVID-19. Primul deces a fost al unei femei de 54 de ani, din comuna Scărișoara, care a murit pe 3 mai la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Craiova. Cel de-al doilea deces a aparținut unui bărbat de 57 de ani, din comuna Șerbănești, care a murit pe 7 mai la Spitalul Municipal Caracal. Ambii pacienți sufereau și de alte boli cronice.

Politica