vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Sporuri majorate pentru personalul care tratează pacienții de COVID-19 la Spitalul Județean

Personalul Spitalului Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin, care tratează pacienții infectați cu coronavirus, va primi sporuri majorate. În calitate de ordonator de credite al Spitalului Județean, președintele Consiliului Județean, Aladin Georgescu, a dat acordul ca personalul să primească spor de 85% din salariu, până la sfârșitul anului.

Sporul de 85% din salariu era acordat doar personalului de la Unitatea de Primiri Urgențe și celui de la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, dar acum va beneficia de acest spor tot personalul medical care lucrează la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență.

„Criza pe care a creat-o pandemia de Coronavirus este resimțită de noi toți. Unii mai mult, alții mai puțin! Când spun asta mă refer pe de o parte la oamenii simpli care și-au schimbat cu totul felul de a trăi, unii au devenit pacienți, iar alții au stat în prima linie cu toate riscurile, pentru a-i trata pe cei infectați. Pe lângă sprijinul, respectul și aprecierile pe care le-am acordat personalului medical din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin, medicii, asistentele și infirmierele merită și o remunerație pe măsură”, a declarat Aladin Georgescu, președintele C.J. Mehedinți.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Până acum, medicii și asistentele de pe Secția de Boli Infecțioase a spitalului primeau sporuri de 15-25% din salariu.

„Realitatea acestor vremuri pe care le trăim ne-a arătat că acești oameni au stat în fața bolii în fiecare secundă și unii chiar s-au infectat! Le mulțumesc pentru eforturile pe care le-au făcut în această perioadă și pe care le fac în continuare”, a adăugat președintele C.J. Mehedinți.

Politica